Нові гаджети від Google: Супертонкий ноутбук та смартфон з камерою, кращою, ніж у iPhone

Google провела щорічну презентацію своїх продуктів. Супертонкий ноутбук, нова серія смартфонів та навушники із вмонтованим перекладачем

Еспресо.TV зібрали усі характеристики, особливості та ціни нових продуктів від Google.

Google Home Mini та Max

Компанія вирішила випустити одразу дві варіації смарт-колонки. Версія "міні" - це звичайна колонка, яку можна підключати до будь-яких пристроїв та слухати музику. Її функціонал повністю відповідає ціні - всього $49.

Google Home Mini з’явиться в магазинах 19 жовтня, але компанія вже відкрила передзамовлення. В колонки досить стриманий дизайн - форма овальної випуклої лінзи. Гаджет доступний у трьох кольорах: помаранчевий, сірий та чорний.

Читайте також:  10 прихованих секретів від Google. Вбийте це в пошуковик

Home Max - це удосконалена варіація смарт-колонки та потенційний конкурент HomePod від Apple. У колонки квадратний дизайн та за даними компанії - звук в 20 разів перевершує свого попередника. Новинка оснащена двома 4,5-дюймовими високочастотними динаміками і 7-дюймовими звичайними.

В Home Max вмонтована система Smart Sound. Вона дозволяє налаштовувати і адаптувати звук до приміщення в залежності від часу доби і розташування колонки. Коштує новий гаджет $339 та з’явиться у магазинах в грудні.

Google Pixel Buds

Фірмові бездтротові навушники від Google - Pixel Buds містять інтегрований голосовий асистент Google Assistant та перекладач з 40 мов світу. За даними виробника, новинка може працювати до 5 годин в режимі відтворення.

Навушники будуть коштувати $159. Це стільки ж, як за AirPods від Apple.

Google Pixelbook

Оновлена версія ноутбука Chromebook стала тоншою та легшою. Товщина лаптопа-трансформера тепер становить 10 мм, а вага - менше 1 кг.

Новинка отримала 12,3-дюймовий сенсорний дисплей з роздільною здатністю 2400х1600. Також, процесор Intel Core i5 або i7, до 16 ГБ оперативної пам'яті і до 512 ГБ внутрішньої пам'яті. У Pixelbook потужний акумулятор забезпечує до 10 годин автономної роботи.

Ноутбук сумісний з голосовим асистентом Google Assistant, магазином додатків Google Play та "розумним" пером Pixel Pen. Коштує Pixelbook - від $999 за базову варіацію.

Google Pixel 2 та 2 XL

Загалом смартфони майже не відрізняються один від від одного, за винятком розміру дисплею та дизайну. Також вони не сильно оновились з часу виходу попередньої версії Pixel.

В Google Pixel 2 XL основною відмінністю від попередніх смартфонів із серії - екран із новим співвідношенням сторін 2:1 та розширенням 2880х1440.

Під і над дисплеєм - симетричні великі рамки, на яких встановлені фронтальні стереодинаміки.

Google Pixel 2 залишився більш традиційним варіантом смартфонів Pixel з 5-дюймовим екраном, у якого не змінилося співвідношення сторін. Однак в гаджет вмонтували нові стереодинаміки та змінили дизайн. Смартфон доступний у трьох кольорах: м'ятний, білий і чорний.

Інші характеристики смартфонів співпадають: процесор Qualcomm Snapdragon 835, 4 ГБ оперативної пам’яті, 12-Мп основна одинарна камера та версії із 64 або 128 ГБ. Роз’єму для навушників немає.

Обидва смарфони захищені від вологи по стандарту IP67 та працюють на ОС Android 8 Oreo. Ємність акумуляторів - 2700 mAh для Pixel 2 та 3520 mAh для Pixel 2 XL. Камера у смартфонів потужна - за даними рейтингу камер DxO Mark друга серія смартфонів Pixel обігнала за якістю Samsung Note8 и iPhone 8 Plus.

У Google Pixel 2 бортовий штучний інтелект отримав ще більше можливостей. Тепер гаджет може самостійно визначити музику без додатку Shazam або відправляти відповідний запит у Google.

Ціна Google Pixel 2 - $649 за версію з 64 ГБ пам'яті. Pixel 2 XL з таким же об'ємом обійдеться в $849. За модель з 128 ГБ доведеться віддати на $100 більше в обох випадках.

Усі фото: The Verge