Як далеко може зайти любов до авокадо: Пиво, шоколад, майонез та інші незвичні страви з фрукту

Пиво, морозиво і навіть шоколадний пудинг. Які незвичні страви готують з авокадо у світі

Світ шаленіє від авокадо. З’являються спеціальні бари, де подають усе з цього фрукту. Авокадо-тости стають мистецтвом в Instagram, а фермери заробляють статки на вирощуванні цього плоду.

І на цьому авокадомани не зупиняються: з цих фруктів роблять морозиво, різноманітні десерти та навіть алкогольні коктейлі.

Читайте також: Що є такого в авокадо, що від нього схибнувся весь світ

Морозиво з авокадо

Дієтична та здорова альтернатива звичайному морозиву. Готувати його досить просто: лише змішати стиглий авокадо із соком та цедрою лайма або лимона. Додати мед та ретельно перебити у блендері.

Викласти у форму та дочекатись, поки суміш повністю замерзне. Замість меду можна додавати різні фрукти та ягоди. Смачно буде з бананом та полуницею.

Через свою маслянисто-кремову структуру морозиво з авокадо на смак майже як справжнє морозиво. Але без цукру та молочних продуктів.

Авокадне пиво

Ця ідея належить каліфорніській пивоварні Angel City. Вони щороку влаштовують свято авокадо в Лос-Анджелесі і до цього заходу готують цілу партію елю з авокадо.

Технологія приготування досить проста. За тиждень до дозрівання елю, пивовари додають пюре з очищених від шкірки та кісточок авокадо, петрушки та соку лайма. Згодом, перед розливанням у діжки, ель проціджують. 

Для виготовлення 12 тисяч кухлів авокадного пива потрібно майже 318 кілограмів плодів. Зовнішньо такий напій нічим не відрізняється від звичайного пива, окрім легкого зеленуватого відтінку.

На фестивалі напій настільки популярний, що виробники продають лише по 8 пляшок на одні руки - аби всім вистачило.

Шоколадні десерти з авокадо

З авокадо готують різноманітні пудинги, брауні, трюфелі та інші десерти з шоколадом. Авокадо робить їх не такими калорійними. Цей плід містить в собі досить багато корисних жирів та завдяки ніжній текстурі цілком може замінити масло у випічці. 

Такі десерти дуже популярні серед веганів - людей, які не вживають продуктів тваринного походження. Також за допомогою авокадо також готують солодощі для сироїдів.

Готуються такі десерти досить просто, адже більшість з них навіть не потрібно випікати. Наприклад, для шоколадних трюфелів потрібно лише авокадо, какао та трохи рослинного молока. За схожим рецептом готують і шоколадний мус - просто більше авокадо та менше какао.

Веганський майонез

Окрім солодощів, з авокадо також роблять різні солоні соуси. Найпопулярніший - майонез. До авокадо просто додають оливкову олію, спеції, часник та гірчицю. Збивають все в однорідну масу і використовують як дресінг до салатів або намазують на хліб.

Але часто його додають саме до салатів. Цей фрукт додає ніжної текстури зелені. Такі заправки дуже схожі на ті, які готують із звичайного майонезу та сиру. З авокадо також роблять соуси до пасти і різноманітні діпи для чіпсів та хлібців.

Популярний так званий "гуакаумус". Це коли під час приготування хумусу додають авокадо.

Веганський чізкейк з авокадо

Ми вже говорили, що авокадо часто замінюють молочні продукти. Окрім шоколадних десертів, цей плід використовують і у веганських чізкейках.

До рецепту, окрім самого фрукту, також входять різні горіхи. Їх потрібно вимочити у воді, а потім перебити в однорідну масу. Це і є “сирна” основа для пирога. Часто використовують просто пюре авокадо з різними додатками, яке загущують за допомогою желатину чи агар-агару. 

Авокадо додає таким десертам молочної текстури та ніжного горіхового смаку, саме тому вегани люблять додавати його у таку випічку. Для “тіста” часто використовують вівсяні пластівці, які перебивають з фініками та горіхами.

Існують і не зовсім корисні версії чізкейку з авокадо. Коли до класичного рецепту пирога із сиром маскарпоне додають фрукт для зеленуватого кольору.

Алкогольні коктейлі з авокадо

Такі коктейлі стали досить популярними в Мексиці, де вирощують найбільше авокадо у світі. Особливо в сезон бари роблять зеленими дуже багато класичних коктейлів.

Наприклад, в "Маргариту" окрім авокадо додають базилік та петрушку або перець чилі. Можуть також міксувати з іншими фруктами.

Алкогольні коктейлі з авокадо часто роблять на основі текіли та лимонного соку. Але деякі бари змішують плоди майже з усім, навіть з мартіні та горілкою. Можуть, наприклад, робити алкогольні смузі з авокадо та манго.