16 найочікуваніших українських фільмів, які вийдуть у 2018

Віра Стадник
19 січня, 2018 п'ятниця
17:16

Екранізація роману Сергія Жадана, документалка про Василя Сліпака та дороговартісні мультики в 3D. Найочікуваніші українські фільми 2018

Як мінімум 30 нових українських фільмів - стільки нас очікує в 2018 році. Можливо цьогоріч українському кінематографу навіть вдасться побити минулорічний рекорд, коли в кінотеатри вийло 34 нових картини.

Еспресо.TV розповідає про 16 нових фільмів, на котрі варто сходити в кінотеатр.

Казка про грошi

Режиссер: Олеся Моргунець-Ісаєнко

Бюджет: 11,9 млн грн

Повнометражний художній фільм за мотивами повісті Володимира Короленка "Йом-Кіпур, або Судний день". Проект став переможцем пітчингу Держкіно та отримав 100% фінансування.

В центрі сюжету - сільський хлопець Левко, який успадковує млин від свого дядька. Через таке різке збагачення, у Левка прокидається шалена жага до грошей і згодом він привласнює шинок єврея.

Читайте також: В Україні з'явилось якісне кіно. 20 гідних українських фільмів 2017 року

Пізніше хлопець починає відбирати у людей останнє та зовсім втрачає можливість співчувати, любити та дружити.

Зйомки фільму проходили в Києві та в Національному музеї народної архітектури і побуту в Пирогові.

Прем’єра фільму відбудеться 25 січня.

Міф

Режисер: Леонід Кантер

Бюджет: 1,5 млн грн

Документальний фільм про життя та смерть Василя Сліпака “Міфа” - соліста Паризької опери, волонтера, учасника бойових дій та Героя України. Сліпак залишив сцену та пішов добровольцем на війну.

Автори у фільмі поєднали два жанри - кіно та концерт, а також дві сюжетні лінії. У картині переплітається історія з оповідання Джанні Родарі "Джельсоміно в країні брехунів" про хлопчика, який мав унікальний голос і завдяки йому боровся із лиходіями.

Водночас розповідається про Василя, який теж мав унікальний голос і славу у Франції, але з початком війни покинув усе і пішов на Донбас.

У фільмі показано безліч архівних відео, який був герой у повсякденні та на сцені. Анімацію до фільму створив український карикатурист та музикант Юрій Журавель.

Прем’єра фільму відбудеться 8 лютого. А до того по всій Україні будуть проходити допрем’єрні покази.

Сотка

Режисер: Олександр Беляк

Бюджет: невідомо

Стрічка розповідає про молодого працівника супермаркету, який знаходить незвичайний піджак, у кишені якого ніколи не закінчуються стодоларові купюри. І це кардинально змінює життя хлопця, він починає розкішне та розгульне життя.

У піджака є одна особливість - щоб у ньому з’явилось $100, вони мають звідкись зникнути.

Усі зйомки проходили в Одесі. У фільмі також знявся відомий український співак Олександр Пономарьов.

Прем'єра фільму відбудеться 1 березня 2018 року.

Викрадена принцеса

Режисер: Олег Маламуж

Бюджет: 95,2 млн грн

Український 3D-анімаційний фільм-фентезі, знятий за мотивами казки російського поета Олександра Пушкіна "Руслан і Людмила".

У мультику мандрівний артист Руслан рятує від злого чарівника княжну Людмилу.

Характери персонажів допомогали розробити голлівудські консультанти, а для озвучування англійською залучать голлівудських зірок.

Прем'єра мультфільму відбудеться 7 березня 2018 року

Ржака

Режисер: Дмитро Томашпольский

Бюджет: 20 млн грн

Нова українська комедія розкаже про відомого режисера арт-хаусного кіно, якого примушують зняти комедію. Якщо він не розсмішить 12 експертів, то його вб’ють.

Режисер у розпачі та не знає, як зняти щось смішне, коли у нього є лише хвора клоунеса та клоун-невдаха, якого вигнали з училища.

Фільм став одним із переможців пітчингу Держкіно та отримав 10 млн грн фінансування з державного бюджету.

Картина має з’явитись в українських кінотеатрах в березні 2018.

Зрадник

Режисер: Марк Хаммонд

Бюджет: 24 млн грн

Український фільм американського кінорежисера Марка Хаммонда про повстанців Холодного Яру. Хаммонд став четвертим режисером стрічки. До того у ролі режисерів фільму себе спробували Анна Гресь, Леся Калинська та Валеріу Жерегі.

Сценарій до фільму написав відомий режисер та сценарист Заза Буадзе, режисер минулорічної стрічки “Червоний”.

Автори кілька разів змінювали назву проекту. Початкова назва була "Операція Марконі", пізніше - "Атаман", "Варіант Маркон", "Зрадник" та "Окупація".

Прем’єра фільму відбудеться у квітні 2018.

Бобот

Режисер: Максим Ксьонда

Бюджет: 20 млн грн

Фільм, якому всі пророкують звання “бомби” цьогорічного прокату. Це перша українська науково-фантастична стрічка про 12-річного хлопчика, що має врятувати світ. Землю не можуть поділити дві інопланетні цивілізації.

Ідея фільму народилась у 2010 році під час зйомок відеокліпу на пісню "Новина" гурту "Танок на майдані Конґо". Після його виходу творча група отримала величезну кількість позитивних відгуків і почала працювати над сценарієм повнометражного фільму.

Тизер фільму спершу зняли російською мовою, бо його показувати інвесторам з Грузії, які пожертвували половину бюджету фільму. Сам фільм буде повністю україномовний.

Прем'єра стрічки в Україні запланована на 21 червня 2018 року.

Черкаси

Режисер: Тимур Ященко

Бюджет: 40 млн грн

Фільм про оборону однойменного морського тральщика, який залокували російські війська в бухті Донузлав у березні 2014 року під час анексії Криму.

В центрі сюжету історія Мишка та Лева - двох українських хлопців, які опинилися на "Черкасах" під час захоплення Криму в 2014 році. Екіпаж корабля три тижні опирався ворогові.

Зйомки відбувались в Миколаївській області поблизку Очакова та Кінбурнської коси, а також в Одесі, Києві та на Чернігівщині.

Прем’єра фільму запланована на 24 серпня.

Клара

Режисер: Олександр Клименко

Бюджет: невідомо

Ще один український 3D-мультфільм про дівчинку Клару, що має врятувати чарівного дракончика та подолати усі сили зла. Дії в мультику відбуваються в чарівному світі, де живуть гноми дракони та чаклуни.

Ще в процесі виробництва фільм став досить відомим. “Клара” була представлена на American Film Market - головному кіноринку Північної Америки. Туди потрапляють навіть не всі голлівудські продукти.

Оригінальна мова мультика - англійська, адже продукт орієнтований на зарубіжного глядача, однак його продублюють українською.

На великі екрани в Україні мультфільм має вийти 5 жовтня 2018.

Дике поле

Режисер: Ярослав Ладигін

Бюджет: 30,9 млн грн

Дебютна робота режисера Ярослава Лодигіна, знята за мотивами відомого роману українського письменника Сергія Жадана “Ворошиловград”. І це один із найпопулярніших українських романів сучасності, перекладений 9 мовами світу і в процесі переклад ще 6-ма.

За сюжетом, Герман повертається до міста свого дитинства. Чоловік збирається провідати брата - власника бензоколонки в донбаських степах.

Однак в результаті Герман застрягає у цьому неназваному місті: його брат зник, а на бізнес зазіхають місцеві мафіозі.

Сценаристами фільму стали Ярослав Ладигін та Наталія Ворожбит, яка відома роботою над фільмом “Кіборги”.

Фільм знімався у копродукції зі Швейцарією та посів перше місце на пітчингу великого німецького кінофестивалю в Коттбусі.

Прем’єра фільму відбудеться 11 жовтня 2018 року.

Фокстер i Макс

Режисер: Анатолій Матешко

Бюджет: 40 млн грн

Фантастичний сімейний фільм про пригоди хлопчика та собаки-супергероя. За сюжетом, школяр Макс втікає з дому й ховається під мостом. Там він знаходить фарби та малює на стіні собаку.

Малюнок оживає та перетворюється на пса-наноробота з суперможливостями. Однак про фантастичного собаку дізнається небезпечний злочинець і починає полювання на нього.

Стрічка стала переможцем конкурсного відбору кінопроектів Держкіно та отримала 90% фінансування.

Головні ролі у фільмі отримали двоє молодих тернопільських акторів, а собаку зіграв пес Амадей з відомого українського талант-шоу.

До написання сценарію фільму також  долучився канадський сценарист Скотт Парізьєн. За словами авторів фільму, його прокат не обмежиться тільки Україною — вже є домовленості зі словацьким дистриб'ютором і ведуться переговори з чехами та поляками.

В українські кінотеатри фільм вийде 25 жовтня.

Жінка на війні 

Режисер: Бенедикт Ерлінгссон

Бюджет: 76,5 млн грн

Французько-ісландсько-український фільм, який став переможцем Десятого пітчингу Держкіно.

Картина розповідає про 50-річну жінку Халлу, яка усіма силами бореться із алюмінієвою промисловістю в Ісландії. Через виробництво страждає клімат.

Однак її життя раптом змінюється, адже Халла всиновлює маленьку дівчинку з України. Дитина осиротіла після початку війни на Донбасі - обоє її батьків загинули.

Знімальна та творча група з Ісландії, українську сторону в проекту представляє Сергій Лавренюк - він став продюсером фільму.

Прем’єра фільму має відбутись влітку 2018 року.

Вулкан

Режисер: Роман Бондарчук

Бюджет: 10 млн грн

Фільм від творця “Українських шерифів” розповідає про хлопця-перекладача з монітиронгової місії ОБСЄ. У чоловіка криза середнього віку і тому вирушає на кордон із Кримом. Там він залишається сам у степах та заново знаходить щастя у найпростіших речах і починає нове життя.

Фільм знятий у копродукції між Україною, Німеччиною та Францією. "Вулкан" був одним з кращих на відборі фільмів Держкіно.

Сценарій фільму отримав нагороду “Коронація слова”, а ще до участі в пітчингу проект підтримала німецька та французька компанія.

Дата виходу фільму, навіть орієнтовна, поки не розголошується.

Квадрат Малевича

Режисер: Ігор Малахов

Бюджет: 3,1 млн грн

Дебютна робота режисера розкаже про відомого художника українського походження Казимира Малевича. Про його вплив на мистецтво ХХ століття, його стиль та повернення додому в Київ.

За зйомки документального фільму взялась компанія Fresh Production, яка минулого року випустила стрічку "Будинок "Слово" про життя представників Розстріляного Відродження.

Над проектом також працювали експерти з Голландії, Франції, Британії, Ізраїлю та Білорусі. Під час зйомок команда навіть зробила відкриття, про яке згодом розкажуть.

Дата прем’єри фільму поки невідома. Ймовірно фільм вийде восени 2018.

Коли падають дерева

Режисер: Марися Нікітюк

Бюджет: 20 млн грн

Дебютна повнометражна робота відомої режисерки короткого метру Марисі Нікітюк, про кохання юної дівчини Лариси та молодого бандита Шрама.

Сценарій фільму став переможцем 10 сесії ScripTeastAward, яка проводилась у рамках Канського кінофестивалю і випередив 11 інших претендентів з європейських країн.

Українська режисерка працює у копродукції з Польщею, Францією, Іспанією та Македонією.

Драма в стилістиці магічного реалізму стала одним із переможців конкурсного відбору Держкіно та отримала від держави 10 млн. грн.

Дата прем'єри фільму невідома.

Чорний ворон

Режисер: Олег Туранський

Бюджет: 23,7 млн грн

Фільм, знятий за бестселером українського письменника Василя Шкляра “Залишенець. Чорний ворон”. Книга кілька років входила до списку тих, екранізації якої чекають найбільше. 

Сценарій до фільму написав відомий письменник Андрій Кокотюха і роботу над проектом розпочали ще у 2016 році. Цього року він вже має вийти на екрани.

Виробництвом фільм займається студія "1+1". Крім прокатного 120-хвилинного фільму буде зроблена і 4-серійна телевізійна версія.

Фільм розповідає про запеклу боротьбу українських повстанців проти окупаційної комуністичної влади в 1920-х роках, вже після окупації УНР. Головний герой холодноярський отаман "Чорний Ворон" організовує боротьбу проти окупантів.

Точну дату прем'єри поки не розголошують

Теги:
Читайте також:
Київ
+1°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.66
    Купівля 38.66
    Продаж 39.17
  • EUR
    Купівля 42.06
    Продаж 42.88
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
19 березня
04:40
Еммануель Макрон
Франція підтримала Польщу щодо обмеження експорту сільгосппродукції з України, - Politico
04:12
Дональд Трамп
Нездійсненна сума: Трамп шукає кошти для сплати $464 млн застави у справі про шахрайство
03:44
російська пропаганда
У Латвії заблокували низку сайтів з російською пропагандою
03:16
Росія може використати супутникові дані приватних компаній для ударів по Україні, - The Atlantic
02:48
Сі Цзіньпін і Еммануель Макрон
У травні лідер Китаю Сі Цзіньпін може відвідати Францію, - Politico
02:20
Літак Raynair
Гібридна війна РФ: на Балтиці понад 870 літаків мали проблеми з навігацією
01:52
Центробанк Росії
Євросоюз розробив механізм передачі Україні прибутків з заморожених активів РФ, - Bloomberg
01:24
поліція польщі
Міжнародний Комітет захисту журналістів заступився за українських розслідувачів, затриманих у Польщі під час роботи
00:56
SkyUp
Авіакомпанія SkyUp отримала сертифікат операційної безпеки IOSA
00:28
Мая Санду
Санду попросила парламент Молдови призначити референдум про вступ у ЄС
00:03
безпілотник
Асиметричні рішення для переваги над противником: Сирський назвав пріоритет у технологічному розвитку ЗСУ
2024, понедiлок
18 березня
23:40
Реджеп Ердоган та Путін
Ердоган привітав Путіна з "переобранням" і заявив про готовність до посередництва в переговорах із Україною
23:28
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив антиукраїнському президенту Мілановичу йти на вибори до звільнення поточної посади
23:00
Олексій Навальний
"Відповідальні за вбивство Навального": Боррель оголосив про санкції проти 30 фізичних і юридичних осіб
22:33
метро "Лісова"
Метро Києва за керівництва Брагінського замовило ремонт на 1,58 млрд грн у родички його бізнес-партнера, - Bihus info
22:29
НАТО
Розміром з невелике місто: у Румунії почали будувати найбільшу в Європі базу НАТО
22:02
FPV-дрон
Розбирали знайдений FPV-дрон: на Херсонщині троє цивільних загинули від вибуху боєприпасу
21:58
Ексклюзив
Придністров'я
"Навіть тамтешні військові РФ": генерал Маломуж пояснив, чому контингент у Придністров'ї не прагне воювати проти України
21:35
Оновлено
путін
За версією російської ЦВК, Путін переобрався президентом РФ із понад 87% підтримки. Реакції світу
21:34
Ексклюзив
Українські фермери до кордону з Польщею привезли знищену російськими обстрілами й мінами сільгосптехніку
​Засіяти 12 млн гектарів: у Всеукраїнській аграрній раді назвали проблему українських виробників
21:09
Ще три сім’ї разом з дітьми виїхали з ТОТ: Україна надає всіляку допомогу
Обшуки, погрози, залякування: з ТОТ Запорізької та Донецької областей виїхали ще три родини з дітьми
21:00
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Росіяни перекидають резерви на Авдіївський напрямок, щоб підтримати темпи наступу. Колонка Сергія Згурця
20:24
Ексклюзив
депортація дітей з окупованих теріторій в Росію
Викрадених дітей Росією більше, ніж відома кількість, - юристка Рашевська
20:18
Оновлено
Президент України Володимир Зеленський
Цьогоріч вийдемо на максимум оборонного виробництва за час незалежності, - Зеленський після Ставки
20:05
OPINION
Митрополит Епіфаній
Нинішній Великий піст — насамперед про стійкість
19:56
Кол-центр, що виманював кошти у громадян ЄС: СБУ з латвійськими правоохоронцями ліквідували міжнародну схему
19:51
Оновлено
Сенатор США Ліндсі Грем прибув до Києва: каже, що спікер Джонсон шукає спосіб просунути допомогу Україні
19:47
Ексклюзив
Сумщина
"Немає проїзних мостів": журналістка Яцина про евакуацію з прикордоння на Сумщині
19:44
Огляд
На фото: Порноакторка Юлія Сенюк (Джозефіна Джексон)
Захоплюватися не можна засуджувати: чому допомога військовим від української порноакторки Джозефіни Джексон викликала суперечки
19:26
військові, ЗСУ
На Новопавлівському напрямку росіяни за підтримки авіації 21 раз намагалися прорвати оборону ЗСУ, - Генштаб
19:26
Жіноча збірна України з фехтування на шаблях - бронзова призерка Кубка світу у Сінт-Нікласі (Бельгія)
Жіноча збірна України з фехтування здобула бронзу Кубка світу в Сінт-Нікласі
19:16
прикордонник
Збільшення на 15 тис. військовослужбовців ДПСУ: уряд вніс законопроєкт до ВР
19:00
прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо
"Це божевільна робота, яку я роблю": прем'єр Канади Трюдо заявив, що щодня думає про відставку
19:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 754-го дня війни: під час рейду в Білгородську та Курську області РФ ліквідовано понад 600 росіян, а Армія дронів за два тижні знищила 88 танків окупантів
18:52
Агенти "АТЕШ" розвідали пункт постійної дисклокації 126 окремої бригади берегової оборони ЧФ РФ у Перевальному
Партизани розвідали пункт дислокації 126-ї окремої бригади берегової охорони ЧФ РФ у Перевальному, що в Криму
18:49
Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Каміш і його колега з Німеччини Борис Пісторіус, Польща, 18 березня 2024 р.
Польща та Німеччина створять бронетанкову коаліцію для підтримки України
18:43
Залізниця
Путін заявив про нібито відновлення залізниці від Ростова-на-Дону до Донецька, Маріуполя та Бердянська
18:30
"Білі янголи"
"Білі янголи" евакуювали з прифронтових районів Донеччини 7 людей
18:24
Ексклюзив
москва червона площа
Ми маємо готувати протестні рухи всередині РФ, - представник руху "Вільний Ідель-Урал"
18:12
Ексклюзив
Влада робить недостатньо для повернення полонених азовців, - членкиня Асоціації родин захисників Азовсталі Кротевич
Більше новин