Стати легендою. Чому Ломаченку не можна відмовлятися від бою із славетним боксером Пак’яо

Поєдинок проти славетного філіппінця Менні Пак’яо здатен перетворити українця Василя Ломаченка на найзірковішого боксера світу

Минулого тижня славетний боксер Менні Пак’яо зробив сенсаційну заяву. Він зізнався, що веде переговори про бій проти українця Василя Ломаченка.

За словами 39-річного філіппінця, зараз сторони обговорюють вагову категорію, у якій відбудеться поєдинок. "Тривають переговори про бій проти Василя Ломаченка. Поки що обговорюємо категорію, в якій може відбутися поєдинок", - сказав Пак’яо, який заради зустрічі з українцем погоджується на зменшення вагової категорії.

Читайте також: Чи втре носа Ломаченко філіппінській "зірці" Пак'яо

 

Водночас, менеджер українця Егіс Клімас, дізнавшись про виклик від Пак’яо, запевнив, що Ломаченку цей бій не цікавий.

"Пакьяо викликає Ломаченка, який легший на три вагові категорії. Це божевілля. Якщо такий поєдинок відбудеться, всі скажуть, що Василь побив дідуся, змусивши його спуститися у вазі", - переконаний Клімас.

Що стоїть на перепоні

Фредді Роуч (зліва) та Менні Пак'яо

Саме вагові категорії боксерів називають головною перепоною для їх зустрічі. Василь Ломаченко є чемпіоном світу WBO (Всесвітньої боксерської організації) у другій напівлегкій вазі (до 59 кг). Менні Пак’яо свої останні кілька поєдинків провів у напівсередній категорії (до 66,7 кг).

Філіппінець першим висловив готовність піти на поступки. Тренер Пак’яо - Фредді Роуч - вважає, що бій має відбутися у першій напівсередній вазі - до 63,5 кг. "Менні не зможе опуститися нижче 63,5 кг", - зазначив Роуч.

Дійсно, саме ця вага виглядає компромісною. Адже у такому випадку Пак’яо на дві категорії опуститься, а Ломаченко - підніметься. Категоричність Егіса Клімаса також дивує з огляду на нещодавні заяви промоутера українця - Боба Арума - про те, що Ломаченко рухатиметься вгору категоріями.

"Ломаченко перейде у легку вагу (до 61 кг), де ми кинемо виклик Хорхе Лінаресу, чи Майкі Гарсії", - заявив Арум після перемоги українця над Гільєрмо Рігондо у грудні 2017 року. Також президент Top Rank після бою з кубинцем не виключив можливого переходу Ломаченка у категорію до 63,5 кг. Саме там виступають два найбажанішіх у комерційному плані суперники для українця - американці Майкі Гарсія та Терренс Кроуфорд.

Як вирішити проблеми

Василь Ломаченко та Боб Арум

Ну й найголовніше, що Боб Арум також є промоутером Менні Пак’яо. Він - одна із найвпливовіших постатей у професійному боксі. Егіс Клімас й близько такого авторитету не має і працює, переважно, з боксерами із країн пострадянського простору. Зокрема, він веде справи ще одного українця Олександра Усика та росіянина Сергія Ковальова.

Читайте також: Капітуляція замість супербою. Як Ломаченко примусив тремтіти Рігондо

 

Арум, задля організації бою Ломаченко - Пак’яо, готовий йти на компроміси. Так промоутер вже погодився на вимогу тренера та батька нашого боксера - Анатолія Ломаченка, щоб перехід у вагу до 63,5 кг не відбувався одразу. За його наполяганням, українець наступний бій проведе у легкій вазі. Арум підтвердив, що він відбудеться навесні цього року. А вже восени Ломаченко та Пак’яо зможуть зустрітися між собою.

Чому потрібно брати приклад з філіппінця

Для Пак’яо зміна вагової категорії проблемою стати не повинна. Філіппінець взагалі розпочинав кар'єру у вазі до 50,8 кг та став чемпіоном світу у восьми категоріях.

Очевидно, що подібним шляхом потрібно рухатися й Ломаченку. 17 лютого Василеві виповниться 30 років. На професійному ринзі він став чемпіоном світу WBO у двох категоріях - до 57,2 кг та 59 кг. Українець довів, що у цих дивізіонах йому немає рівних. Останні чотири суперники Василя Ломаченка, після побиття, яке їм влаштував українець, взагалі відмовилися від подальшого продовження поєдинків.

Проте, своєї головної мети Ломаченко не досягнув і не зміг об'єднати титули. Володарі поясів за іншими версіями зустрічі з українцем вперто уникають. Мова про чемпіона світу WBC (Всесвітньої боксерської ради) - мексиканця Мігеля Берчальта, володаря титулу WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) Альберто Мачадо з Пуерто-Ріко та американця Джервонту Девіса, який утримує пояс IBF (Міжнародної боксерської федерації).

Що Ломаченку дасть бій з Пак’яо

За таких обставин, порятунком для Ломаченка може стати саме бій з Пак’яо. Попри титул найкращого боксера 2017 року, українця досі краще знають експерти, ніж пересічні вболівальники. Про це свідчить те, що бої українця у США досі транслюють у вільному доступі, а не на платних каналах.

Можна не сумніватися, що поєдинок проти Пак’яо американській публіці покажуть за гроші. Перемога ж над філіппінцем зробить Ломаченка набагато популярнішим у світі. Також це шанс отримати найбільший гонорар у кар'єрі.

Читайте також: Ломаченку набридли боягузи. Чому українець знову змінює вагову категорію

 

Адже Менні Пак’яо це людина, яка разом із американцем Флойдом Мейвезером у 2015 році зібрала касу $500 млн у поєдинку, який назвали "Боєм століття".

Звичайно, на таку суму зустріч українця та філіппінця не потягне. Але, Ломаченко точно зможе розраховувати на більший гонорар, ніж $1,2 млн, які він отримав за поєдинок проти Рігондо. Пак’яо навіть за бій проти маловідомого австралійця Джеффа Хорна отримав $10 млн. Його філіппінець влітку минулого року ще й програв.