Як "Океан Ельзи" чотири години вітав країну з Днем Незалежності. Фоторепортаж

За останній рік український гурт “Океан Ельзи” не відіграв жодного концерту: він поставив на паузу концертні тури. Але 24 серпня на День Незалежності України “ОЕ” знову гучно зазвучав у столиці

Щоб відсвяткувати 27-му річницю незалежності України, на сцені НСК "Олімпійський" зібралися усі музиканти, які коли-небудь грали у складі гурту.

Скільки триватиме концерт, не знав навіть Святослав Вакарчук. Врешті ж святкування виявилося доволі масштабним: "океани" виступали для стотисячної публіки чотири години поспіль.

Поруч із основною сценою у формі великої хвилі Вакарчук облаштував акустичну. На ній стояв рояль, на якому Вакарчук зіграв декілька хітів гурту. До речі, саме на цьому інструменті він написав багато композицій, які стали ледь не народними.

Однин з хітів "Коли тобі важко" музиканти присвятили політв'язням, зокрема, Олегу Сенцову. Українців, що незаконно опинились за ґратами в Росії, Святослав Вакарчук називає героями.

Не оминув увагою "ОЕ" і військовослужбовців. Слухачі та гурт разом вклонилися їм та присвятили пісню "Мить".

Також зі сцени Святослав Вакарчук виконав Гімн України. Разом із ним в один голос співали усі гості концерту.

Зі сцени "Олімпійського" українців вітали не лише "Океан Ельзи": розігрівав публіку гурт "ДахаБраха". Вони виступали на найбільших фестивалях Європи Glastonbury Festival та Sziget.

"Ми раді виступати на одній сцені з унікальним музичним колективом, який вже став одним із символів України в світі. Я дуже люблю їх творчість. Їхні виступи, на яких я був, серед найкращих моїх концертних спогадів", - розповів Святослав Вакарчук.

Концерт "Океан Ельзи" до Дня Незалежності став рекордним: гурт зумів зібрати повний НСК "Олімпійський". Раніше жодному виконавцю не вдавалося це зробити.

Фото: Анастасія Мантач, Артем Галкін