Міцно, вишукано та бюджетно: як приготувати смачний алкоголь до свята на власній кухні

Іноді полиці супермаркетів не здатні задовільнити смаки найвибагливішого алко-гурмана, або ж не задовільняють звичайний український гаманець. Саме на ці випадки ми пропонуємо вам приготувати кілька міцних напоїв до свят просто у себе на кухні

Еспресо.TV пропонує п'ять простих рецептів алкогольних напоїв, які легко позмагаються із магазинними аналогами та приємно вразять собівартістю, особливо враховуючи, що восени в Україні піднялися ціни на алкоголь.

Фісташковий “Бейліз”

Щоб здивувати себе і гостей у святкові дні легким присмаком Середземномор'я, пропонуємо приготувати молочний лікер “Сrema di pistacchio” - щось на кшталт фісташкового “Бейлізу”, інгрідієнти до якого легко знайти у найближчому супермаркеті. Якщо вам цікаво дізнатися рецепт звичайного домашнього "Бейлізу", ви можете знайти його тут.

Як готувати:

Для початку фісташки потрібно подрібнити, покласти у скляну банку разом із стручком (або дрібкою) ванілі та залити алкогольною основою. Таким чином настоянку потрібно тримати 1 тиждень. Після цього основа зливається і ретельно фільтрується через марлю.

Після цього в 1 л молока додаємо цукр і прогріваємо до повного його розчинення (приблизно 10 хвилин). Після охолодження молочну суміш ретельно змішати із фісташковою настоянкою — і готово! Лікер варто зберігати у холодильнику не довше трьох днів і подавати холодним.

Імбирно-медовий лікер

Як готувати:

Для початку варто скип’ятити воду із медом і варити протягом 3-5 хвилин, прибираючи піну. Після цього додати імбир і цедру лимона та кип'ятити ще протягом 4 хвилин. Сироп зняти з вогню, процідити крізь сито і дати охолонути.

Готову медово-імбирну основу перелити у банку та додати обраний алкоголь. Лікер зберігати у темному прохолодному місці протягом місяця, після чого процідити крізь вату або щільну тканину. Після розливу по пляшках напій бажано витримати ще близько 2 тижнів.

Шоколадний лікер

Як готувати:

Шоколад розтопити на водяній бані, перелити у банку, додати дрібку ваніліну і горілку. Добре перемішати і витримувати тиждень, струшуючи банку кілька разів на день.

Після витримки настоянки, до неї потрібно додати сироп. Для цього воду і молоко перелити в невелику каструльку, додати цукор і підігрівати до закипання. Після того, як молоко охолоне, його потрібно змішати із настоянкою. Готовий лікер потрібно витримати протягом 2 тижнів, періодично збовтуючи, і розлити по пляшках.

“Подвійна” яблунівка

Як готувати:

Яблука ретельно вимити, порізати дольками і помістити в банку. Порізані фрукти залити горілкою і коньяком, ємність щільно закрити і залишити на місяць в темному прохолодному місці.

Після цього, витиснувши з яблук всі соки настій потрібно злити та профільтрувати крізь вату або щільну тканину.

Для сиропу підігріваємо воду із цукром, доки останній повністю не розчиниться. Рідину потрібно остудити та додати до настоянки, а напій витримувати після цього ще місяць.

Перцівка з медом

Як готувати:

Горілку потрібно перелити у скляну банку, додати туди гвоздику, перець і мед (у рідкому стані). Якщо ви хочете трохи зменшити міцність перцівки (отримана настоянка міститиме 34-36 % спирту), то мед варто розвести у невеликій кількості теплої води. 

Отриману суміш перемішати, щільно закрити банку кришкою, поставити на 5-7 днів у темне місце з кімнатною температурою.

Перші 3 дні раз на добу вміст банки збовтувати. Готову настоянку профільтрувати через щільну тканину чи марлю та розлити у пляшки для зберігання — подалі від сонячних променів напій може не псуватися протягом 3-х років.

Ви також можете ознайомитись із нашою минулорічною добіркою смачного алкоголю, який можна приготувати вдома. Там ви знайдете рецепти домашньої "Бехерівки", "Бейлізу", мандаринового та бананового лікерів, лимончелло, оранчелло, сангрії та вишневої наливки.