10 фактів із життя Ольги Богомолець

Ольга Богомолець вдруге у своїй політичній кар’єрі збирається балотуватися на посаду президента України

16 січня народний депутат Ольга Богомолець подала документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації її кандидатом у президенти України.

Еспресо.TV вирішило нагадати десятків фактів із життя доктора медичних наук Ольги Богомолець.

1. 52 роки. Народилась у Києві у родині відомої династії лікарів Богомольців. Правнучка академіка Олександра Богомольця, іменем якого названо Київський медичний університет. Доктор медичних наук, професор.


Ольга Богомолець - другокласниця. Фото із Facebook Ольги Богомолець


У студентські роки Ольга Богомолець працювала у зоні Чорнобильської АЕС. Фото із Facebook Ольги Богомолець

2. Автор і виконавиця сучасних та стародавніх романсів. Брала участь у пісенних фестивалях початку 90-их років. Найвідоміші її романси – на вірші Ліни Костенко.



Ольга Богомолець із поетесою Ліною Костенко. Фото із Facebook Ольги Богомолець

3. Активний учасник Помаранчевої революції. Координувала медичну службу Майдану. Після – рік була особистим лікарем Віктора Ющенка.

Читайте також: 10 фактів з життя лідера "євробляхерів" Олега Ярошевича

4. У 2005-2008 роках була депутатом Київської міської ради за списком "Нашої України". З 2014 року – депутат Верховної Ради України за списком Блоку Петра Порошенка.


Ольга Богомолець із Віктором Ющенком

5. Під час Помаранчевої революції координувала роботу лікарів-волонтерів. Була організатором і керівником "Центру координації реабілітації поранених на Майданах України". Після перемоги Помаранчевої революції Ольга Богомолець розглядалася як один із можливих кандидатів на посаду міністра охорони здоров’я. Однак, попри це вона так і не стала керівником Мінздоров’я.

6. На президентських виборах 2014 року балотувалася як самовисуванець. Отримала 8-ий результат із 2% підтримки українців.

Читайте також: 25 претендентів на посаду президента України

7. Голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я. Одна із активних опоненток в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Під час конфлікту останньої із Борисом Тудоворови і Катериною Амосовою Богомолець виступала на стороні директора Інституту серця і ректора медичного університету.

8. У червні 2017 року низка великих громадських організацій спрямували президенту України Петру Порошенку відкритий лист з проханням відкликати Ольгу Богомолець з посади голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я. Приводом для підготовки цього листа стали дії Богомолець, які зводять нанівець всі зусилля по запуску медичної реформи.


Ольга Богомолець з доньками. Фото із Facebook Ольги Богомолець

9. Заміжня. Нині – у четвертому шлюбі. Чоловік – адвокат, президент адвокатської фірми "Паритет" Ігор Кирилюк. Від трьох шлюбів Ольга Богомолець має чотирьох дітей – одного сина та трьох доньок.

10. Відповідно до декларації за 2017 рік, Ольга Богомолець має шість земельних ділянок, чотири житлових будинки, вісім квартир, машини та десятки картин.