Хмарне сховище для свідомості та нова екранізація Джорджа Мартіна. 5 нових науково-фантастичних серіалів

Новий сезон підготував чимало цікавого для поціновувачів наукової фантастики. Стрімкий технічний прогрес, космічні подорожі та лякаюче-розумні машини у добірці серіальних новинок

Темпи науково-технічного прогресу не лише вселяють надію на краще майбутнє, надихають на мрії про колонізацію Марсу, а й викликають серйозне занепокоєння. Як гаджети впливають на наше життя, наскільки ми залежні від них і через який час вони стануть розумнішими та досконалішими за людство? Що, як наша залежність від гаджетів стане незворотною? Що, як програми, що покращують наше життя та яким ми довірили усі свої особисті данні, дадуть збій?

У сценаристів та режисерів свої припущення щодо цього. Еспресо.TV відібрало 5 нових науково-фантастичних серіалів про недалеке майбутнє, яке з кожним роком стає все більш реальним та страхітливим.

"Осмос" / Osmosis

Фото: IMDb

1-й сезон

Прем'єра: 29 березня

Якщо вам подобається "Чорне дзеркало", новий серіал "Осмос" - саме те, що ви маєте подивитись. Експериментальні наукові дослідження, технології майбутнього, які лякають, імплантовані в тіло інструменти, що полегшують або покращують життя, – усе це буде і в новому проекті від Netflix.

На відміну від "Чорного дзеркала", серіал "Осмос" зосередиться на одній темі і тих самих персонажах упродовж всього сезону.

Події розгорнуться у недалекому майбутньому в Парижі. Група молодих людей погоджується на участь в експериментальному дослідженні. На них випробовуватимуть нову технологію, що дозволить знайти справжнє кохання і побудувати стосунки. Учасникам імплантують пристрій з додатком для знайомств, який аналізуватиме дані головного мозку. Утім, жодний експеримент не виключає "припустиму похибку".

 

"Розробники" / Devs

Фото: IMDb / кадр з фільму Алекса Ґарленда "Із машини"

1-й сезон

Прем'єра: перша половина 2019 року

Телеканал FX замовив 8-серійний сезон науково-фантастичного серіалу, який має вийти вже в першій половині 2019 року. Шоураннером проекту став Алекс Ґарленд, який зняв науково-фантастичний трилер "Із машини" ("Ex Machina").

За сюжетом молода програмістка Лілі вирішує провести розслідування всередині секретного підрозділу технологічної компанії із Сан-Франциско. Дівчина підозрює, що саме вони стоять за зникненням її хлопця.

Головні ролі у серіалі виконали британська акторка та балерина японського походження Соноя Мідзуно, яка вже працювала з Ґарлендом у фільмі "Із машини", та американський актор Нік Офферман ("Парки і зони відпочинку", "Мачо і ботан", "Фарго"). У серіалі також знявся зірка скандального і провокативного фільму "Любов" Гаспара Ное та "Неонового демона" Карл Глусман.

"Дивні дива" / Stranger Things

Фото: IMDb

3-й сезон

Прем'єра: 4 липня

Два перші сезони науково-фантастичного трилера братів Даффер отримали схвальні відгуки, тож Netflix вирішив продовжити проект на 3-й сезон, який глядачі побачать вже цього літа.

Події серіалу "Дивні дива" розгортаються у 1983 році в штаті Індіана, де із секретної урядової лабораторії втікає дівчинка. Вона має здатність до телекінезу – вміє рухати фізичні предмети силою думки. У цей самий час таємничим чином зникає маленький хлопчик, і його мати та друзі починають розшуки.

Увесь серіал сповнений відсиланнями до творів Кінга, фільмів Спілберга, Лукаса та Лінча. Третій сезон був натхнений фантастичною стрічкою "Назад у майбутнє", яка вийшла в 1985 році. Події нового сезону відбуватимуться саме в 1985-му – через рік після подій другого сезону.

У серіалі знову з'являться Вайнона Райдер, Девід Гарбор, Міллі Боббі Браун та Фінн Вулфгард.

 

"Вивантаження" / Upload

Фото: IMDb

1-й сезон

Прем'єра: 2019 рік

Новий проект Amazon про технологічне майбутнє не буде надто лякаючим. Серіал Грега Деніелса "Вивантаження" – комедійно-сатирична наукова фантастика.

У недалекому майбутньому люди отримали можливість після смерті вивантажувати свою свідомість у вибрану ними версію загробного життя, наче у хмарне сховище.

Коли Нейтон раптово помирає в молодому віці, то опиняється в своїй версії раю. У реальному житті в нього залишається жінка – Нора, яка, залишившись сама, багато працює, щоб втриматися на плаву. Серіал описує два паралельні світи: Нейтона, який намагається звикнути до свого потойбічного життя, та Нори, яка продовжує життя у матеріальному світі.

"Ті, що летять крізь ніч" / Nightflyers

Фото: IMDb

1-й сезон

Прем'єра: 13 грудня 2018 року (повністю знятий)

До старту фінального сезону "Гри престолів" залишилось менше місяця, але ви ще встигнете переглянути серіал за іншим романом Джорджа Мартіна. "Ті, що летять крізь ніч" – це 10-серійна екранізація однойменного роману 1980-го року автора "Пісні льоду та полум'я".

Серіал для телеканал Syfy був знятий без участі Джорджа Мартіна через умови контракту з HBO. Але його ім’я є в титрах як одного з виконавчих продюсерів.

У центрі сюжету телесеріалу - історія групи астронавтів-дослідників, які в 2093 році вирушають у міжгалактичну експедицію. Команда має встановити контакт із позаземними цивілізаціями. Однак упродовж експедиції на борту починають відбуватися дивні та навіть страшні речі. Астронавти усвідомлюють, що на кораблі є ще хтось, крім них.

До того ж, якщо ви – любитель дивитись серіали запоєм, "Ті, що летять крізь ніч" дасть вам таку можливість. Сезон вже завершений, і всі 10 серій вже озвучені українською.