Чи правильно ви піклуєтеся про свою шкіру взимку?

Коли за нашими вікнами пронизливий вітер, підвищена вологість і прохолодно, а вдома пересушене повітря від обігрівачів, потрібно негайно потурбуватися про свою шкіру

Якщо влітку головним було зволоження, то зараз шкіра потребує живлення.

Ваш ритуал по догляду за шкірою обличчя зранку та увечері, має бути незмінним: вмиваємося, протираємо шкіру тоніком і наносимо  крем. Але косметичні засоби, можна змінити. Взимку вдомашніх умовах не радять користуватися абразивними скрабами, тоніками, які містять спирт, на ніч потрібно нанести крем, який буде зволожувати, а вдень жирніший, який живитиме шкіру.

Інна Волощенко, директор Інституту краси:

"Головне хороша чистка. Тому хоча б один раз на місяць відвідуйте косметолога, для того щоб зробити чистку. Це потрібно робити як влітку, так і взимку. Найперша рекомендація - чиста шкіра.

Наступне, варто знати, що в кожному зволожуючому кремі є вода. Тому вмиватися та наносити такі креми, варто за 30-40 хвилин до виходу на двір".

Вдома вмикайте зволожувач повітря – це корисно для усіх членів родини без виключення.

Взимку часто у людей пересушені губи. Щоб уникнути тріщин на губах, як чоловікам, так і жінкам варто користуватися бальзамом. Чоловікам радять не відмовлятися від догляду за обличчям, користуватися кремами, адже чоловіча шкіра, хоч її і вважають грубішою, також потребує догляду.

Інна Волощенко, директор Інституту краси:

"Не забувати про догляд за шкірою рук – це дуже важливо. Крім крему, варто робити ванночки. Зверніть увагу на шкіру рук, своїх дітей, щоб не було тріщин, бо можуть приєднатися вірусні захворювання. Тому робіть ванночки: чайна ложка солі на півлітра теплої води. Можна рідкий крохмаль заварити або використати воду після того, як відварили картоплю. 15-20 хвилин потримати руки в такій телій воді. Після чого помити і нанести крем. Одного крему недостатньо, особливо це стосується людей, які мають тонку, суху шкіру".

В холодну пору року потрібно не тільки ретельніше доглядати за своєю шкірою задля краси і здоров’я, а й змінити свій раціон харчування. Їжа має бути більш поживною  це - жирні сорти риби, каша, авокадо, оливкова олія. Ми українці, тому не відмовляйтеся від шматочка свіжого сала.

Більше інформації про догляд за шкірою взимку та які процедури задля краси варто зробити, щоб мати шикарний вигляд, дивіться у програмі "PRO здоров’я з Іриною Коваль"