Кабмін простив несплачені податки та пустий бюджет режиму Януковича?

За своєю абсурдністю законопроекти “нової влади” починають бити усі можливі рекорди

Коли бюджет пустий, коли ми з простягнутою рукою просимо грошей на Заході, Уряд з легкістю простив Уряду Януковича всю його контрабанду та ухилення від сплати податків за останні роки. При чому цинічно поставивши датой початку відліку такого періода “всепрощення” – початок контрабандної діяльності Курченка на ринку нафтопродуктів. Прямо день в день! Коли він від імени Сім”ї підм”яв під себе весь імпорт нафтопродуктів, та залучив наближених нафтотрейдерів до спільної контрабанди без сплати податків. 

Результатами такої діяльності по різним підрахункам стали: несплата більше 600 мільярдів гривень до бюджету колишнім Міністром енергетики Ставицьким, виведення лише на один англійський рахунок єдиноразовим платежем 30 мільйонів ЄВРО Злочевським, який завдяки нашій Генпрокуратурі його вдало розморозив в Англії, оскільки Україна не забезпечила англійських правоохоронців належними доказами, нараховані нафтотрейдерам, що перебували у партнерстві з Курченкам, 30 мільярдів гривень несплачених податків та зборів (при курсі ще 8) тощо. Усього за даними експертів Україна зазнала втрат на 30 мільярдів доларів США щонаменше. А ми просимо в інвесторів сотні мільйонів щоб вижити.

І тепер, коли Україна вкрай потребує коштів, її Уряд раптом вирішує простити тяжкі кримінальні злочини (адже це не просто несплата податків) нашим мільярдерам та мільйонерам? Та ще й посиланням на вимоги Міжнародного валютного Фонду? Який як раз вимагає від нас економії та прозорості.

Якби я особисто не спілкувалася з представниками МВФ! Якби я достеменно не знала, що мова йде про те, що в багатьох наших громадян в обхід законодавства є рахунки та майно за кордоном. І якщо дозволити їм це задекларувати, то з того, що держава вже нібито втратила, ми ще могли б отримати кошти. Тим більше, що такі обмеження (по рахункам та майну) – були штучно створені нашими законотворцями, щоб утворити так зване “горлишко бутилки”, коли здійснювати фінансові операції можна тільки через хабарі, наближені структури, відмивочні центри та своїм. В усьому світі можна абсолютно законно все це мати та робити. Тому логічно простити наших громадян за те, що дозволено в усьому світі за сплату певного збору, адже виводили вони кошти все одно з ухиленням  від сплати належних платежів. Ось про що йшла мова. Про те, що за кордоном! А не про прощення криміналітету награбованого!

Тому куди (чи на що) дивився Уряд, коли просував це через Парламент? І ще раз, дата початку терміну починається з початку діяльнсті Курченка на ринку нафтопродуктів. Хто  з його нафтопартнерів це пролобіював? Єремеєв?

І скількі держава погодилася отримати за ухилення від кримінальної відповідальності? 5 відсотків? Нарахованого нашою вже люстрованою (?) податковою?

Я пригадую одну справу, в якій я брала участь у 2004-му. Тоді, під час виборів, компанію, де я працювала, відкрито грабували податківці. Буквально: з автоматами та нальотами на склади. І за рік я скасувала 25 незаконних постанов слідства через суди. Одне з засідань – було в Житомирському апеляційному суді.

Порядок розгляду там такий: заходить “твоя” трійка суддів, і слухає одна за одною всі розписані на неї справи. Тому до залу входять усі, чия справа має розглядатися. Суд – кримінальний. По одній справі ввели скрученого навпіл хлопця в наручниках. Його звинувачували в крадіжці двох ящиків ковбаси зі складу. Дали 4 роки. Напівпритомна мати прощалася з ним у залі засідань, бо стан здоров”я в неї був такий, що вона розуміла, що його не дочекається. Потім розглядалася наша справа. Податківцями лише державі (!), оскільки товари частково зберігалися в іноземних вагонах Укрзалізнецей, було нанесено збитків на 2 мільйони. І один з суддів не витримав і запитав в податківця: ну добре, ви заарештували і продали майно приватної структури, но що робити зі збитками держави? Хто це оплатить? Податківець подумав, і показуючи рукой в нашу сторону сказав: “Не знаю, наверное они”....

Через рік  після цього я залишила країну і поїхала отримувати юридичну освіту в Лондоні. Шукати справедливість. Тепер, можу сказати: справедливість – поняття відносне. В чистому вигляді його не має ніде.  В нас – корупція, в Англії та США – так зване “правосуддя для багатих”. Але однозначно, коли мова йде про те, що за вкрадену ковбасу кидають у в”язицю, а мільярди прощають.. то це вже не відносні поняття. Це – злочин. Перед державою та громадянами України. Злочин, який замовно, з корисливих мотивів, вчинили певні представники Уряду та лобісти в Парламенті. 

Це державна зрада.