В Берліні проросійські мітингувальники побили українську співачку

У понеділок - 8 червня 2015 в Берліні проросійські мітингувальники побили українську співачку - Linà. В наслідок інциденту співачка отримала тілесні ушкодження В своєму листі співачка розяснила ситуацію:

"Дорогі Українці! Вчора мене побили в Берліні проросійські демонстранти за мою жовто-блакитну стрічку, яка часто приколота у мене на грудях біля серця.

Взагалі-то, я збиралася йти на зовсім інший мітинг- протест проти пропутінського диригента Гергієва, як раптом випадково побачила, що на Alexanderplatz, де я йшла, проходить проросійська демонстрація, на якій сіяли ненависть до України. Також на одному з плакатів проросійських демонстрантів я помітила, як державний герб України тризуб вони порівняли із фашистською свастикою. Через цей плакат одна українка викликала поліцію. Коли приїхала поліція, проросійські демонстранти швиденько спакували свої сепаратистські прапори та плакати і порозбігалися. Я далі продовжувала стежити за ситуацією.

Раптом підбігла до мене, рішуче і цілеспрямовано, маленька старенька жінка, (приблизно 50-60 років, зріст 150-160 см., біле волосся, повні губи, блакитні маленькі очі) і почала ображати мене на російський мові, що я нібито нацистка і фашистка. Вона запитала мене, чи знаю я, що на сході України вбивають людей. Я відповіла їй, що я знаю, що російські солдати стріляють у моїх родичів і за цих обставин одну мою тітку вбили саме російські солдати. Я попросила цю жінку піти від мене геть своєю дорогою. Ця агресивна жінка вдарила мене натомість з усієї сили в обличчя і роздряпала до крові мою руку. Як я їй сказала, що тепер маю передати її в руки поліції, адже в Німеччині вона не має права ні на кого піднімати руку, ця жінка намагалася втекти.

Я схопила її міцно за руку і не давала їй втекти. Як раптом переді мною стали двоє проросійських демонстрантів під 2 метра зросту, притиснули мене до стіни в кут і погрожували побити мене (замахуючись на мене здоровезними кулачищами), якщо я ту жінку, яка мене побила, не відпущу. В ту хвилину я думала, що ці агресивні чоловіки і насправді вдарять мене. А та жінка, в свою чергу скориставшись можливістю, вирвалась і втекла. Двоє тих кремезних проросійських чоловіків загородили мені дорогу, погрожуючи і тим самим даючи тій жінці змогу втекти. Коли я вирвалась від двох проросійських чоловіків, я побігла в напрямку, в якому зникла ця жінка. Але ії я вже більше не знайшла.

Коли приїхала поліція, я дала свідчення для протоколу і написала заяву про скоєний злочин проти невідомої особи".

Фото: ‎Linà

Фото: ‎Linà

 

Стаття - Сергій Якименко