Іфтар це особлива вечеря

Пишаюся, що ми в одній команді. І вибачте нас, що поки що Крим - іхній

Сьогодні дорогі Мустафа Джемілєв і Ріфат Чубаров запросили мене на вечерю Іфтар, це особлива вечеря в дружньому колі в рамках священного для мусульман місяця Рамадан.

Весь цей місяць мусульмани тримають суворий пост і істи можна лише після заходу сонця, після молитви.

За вечерею сьогодні зібралися представники кримськотатарського народу - брати наші дорогі , представники посольств, в першу чергу мусульманських краін (до речі, останні слушно зауважили мені, що варто активізувати міжпарламентський діалог і з парламентами мусульмантських краін, а не лише ЄС. Будемо працювати в цьому напрямку).

Я слухала шановних Мустафу - агу і Ріфата і серце рвалося, бо сьогодні в Криму фсбшні орки винюхують, де кримські татари збираються на своі традиційні обряди чи заходи, і вдираються в ті домівки. Продовжуються арешти, викрадення, знущання.

Поряд сиділи представники європейських посольств. Ми говорили про санкціі. Зараз в ЗМІ,як украінських, так і європейських, багато статей, що, мовляв, Європа зливає і здає Украіну. А, по - моєму, Європа зливає і зраджує сама себе.

Якщо збирається повернути в ПАРЄ російську делегацію з поклонською і гобліном- аксьоновим, якщо для французів свинина іх фермерів , яку вони не можуть продавати російським кримнашам, вагоміша за життя украінських дітей, що гинуть від кримнашівських градів. 

Ми ж будемо боротися за Крим і за наших братів кримських татар на всіх можливих майданчиках. І на дипломатичних вечерях теж. 

Для мене є велика честь бути на цій вечері, організованій Меджлісом. І да, тут весь фб в якійсь черговій маячні про нові партіі - нові обличчя.

Чесно, для мене обличчя Мустафи Джемілєва і Ріфата Чубарова - це і є обличчя новоі незалежноі Украіни. Справжньоі. Єдиної.

І я пишаюся, що ми в одній команді.

І вибачте нас, що поки що Крим - іхній.

Але це тимчасово

Джерело