Чи можливе політичне врегулювання конфлікту

Мир за будь яку ціну обернеться для України жахом

Проблема політичного врегулювання конфлікту на Донбасі полягає у тому, що значна частина політичної еліти країни прогинається під сценарій, написаний ззовні.

Європейські керманичі не бажають мати у себе під боком маштабний військовий конфлікт, що може призвести до потоку біженців у їхні країни.

Не бажають й сильно псувати свої стосунки з РФ, тому їхня позиція зводиться до імплементації ДНР та ЛНР в українську державу. Їм байдуже чим обернеться для України мир любою ціною. 

Цим повинні перейматись українські керманичі держави і висувати власні умови для встановлення миру.Тобто відстоювати національні інтереси.

Натомість, минулого року значна частина парламентарів проголосувала по факту за особливий статус ДНР та ЛНР, який у випадку його реалізації - обернеться для країни жахом.

Не відкидаю й того, що цей статус буде затверджено остаточно у конституції країни.

На даний час вибори на окупований територіях виглядають не реалістичними.Проте все може трапитись, адже війна потребує серйозних матеріальних затрат.

Тому регулярні частини військ РФ справді можуть покинути територію України, а терористичні угрупування скласти зброю. І ось тоді ми повинні надати їм амністію, але тільки тим, що не вчиняли важких злочинів.

Не сумніваюсь у тому, що перед слідчими діями усі сліди своїх злочинів -  ДНР та ЛНР будуть максимально  знищувати. Документація активно зачищатиметься, горітиме. Тобто у підсумку ми отримаємо мізерну частину тих, хто не підпаде під амністію.

Після цього  члени терористичних організацій ДНР та ЛНР можуть приймати участь у виборах або ж поповнювати лави місцевої міліції.

Окрім, вчинення злочинів на окупованих територіях - існують факти обстрілу житлових кварталів, здійснені ДНР та ЛНР, українських територій, що призвели до втрат серед мирного населення. Я вже мовчу про щоденні обстріли позицій українських військових, що також призводять до втрат.

Як вони збираються встановлювати поіменно, хто це здійснював?

Як можна встановити, що саме цей терорист встановив розтяжку чи міну на якій. підірвався мирний житель чи український військовий?

Довести це не можливо. Тому усі ці особи автоматично підпадають під амністію.

Це лиш невеличкий фрагмент того абсурду, що приймає країна для встановлення миру.