Янукович звільнив заступника голови Конституційного суду-слідчого по справі Гонгадзе

Президент України Віктор Янукович звільнив заступника голови Конституційного суду Сергія Вінокурова.

Відповідний наказ опубліковано на сайті Президента.

Суддю було звільнено у зв'язку з досягненням ним шістдесяти п'яти років. Сергій Вінокуров був призначений до Конституційного суда в 2010 році, а з травня 2011 був обраний заступником голови КС.

Доповнено:

5 липня 2013 року Віктор Янукович призначив Вінокурова членом Вищої ради юстиції та 13 вересня той приніс присягу.

З 1998 по 2010 рік Вінокуров працював заступником та першим заступником Генпрокурора України, при чому пережив на останній посаді трьох керівників — Святослава Піскуна, Геннадія Васіл'єва та Олександра Медведько.

У серпні 2013 року журнал “Форбс Україна” визнав Вінокурова найбагатшим з дійсних членів Конституційного суду — за минулий рік він заробив 1,4 млн.грн.

За даними газети KyivPost, саме Вінокуров відповідає за відсутність результатів у справах по вбивствах політика В'ячеслава Чорновола та журналістів Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова.

Сергій Вінокуров народився в місті Білгород-Дністровському Одеській області. Працювати в Київській прокуратурі він почав у 1971 році. В 1994 дослужився до першого заступника прокурора міста Київ, а вже з 1998 року працював в Генеральній прокуратурі.

Сергій Вінокуров — державний радник юстиції першого класу. Заслужений юрист України та почесний працівник прокуратури України. Має орден “За заслуги” II та III ступенів.