Британія не хоче платити за шторми й посухи в Африці

Лондон відмовляється приймати юридичні зобов’язання про компенсацію збитків країн третього світу через глобальне потепління.

У ході конференції ООН з кліматичних змін у Варшаві міністр енергетики Британії Ед Дейві заявив, що не вважає ні справедливим, ні розумним змушувати розвинені країни компенсувати збиток, який зазнали країни, що розвиваються, нібито через зміни клімату.

В ООН вважають, що багаті країни повинні допомогти бідним державам у подоланні таких наслідків зміни клімату, як підвищення рівня моря, посилення штормів і засухи.

Проте Великобританія і ряд інших розвинених країн заявляють, що вони не несуть відповідальності за глобальне потепління .

Нагадаємо, що зараз у Варшаві 190 країн продовжать обговорення нової глобальної угоди, яка повинна змінити Кіотський протокол.

В ООН сподіваються, що новий договір буде укладено до 2015 року, проте, швидше за все, він буде менш радикальним, ніж висунуті раніше пропозиції щодо скорочення шкідливих для природи викидів.

Незважаючи на нові дослідження, що підтверджують рекордну концентрацію парникових газів в атмосфері і обумовленість цього явища людською діяльністю, якогось серйозного прогресу від нової конференції не очікують.