Для Євромайдана з боями встановлюють сцену

Вантажівка привезла на Європейську площу деталі для монтажу сцени, проте мітингувальники зіткнулися із спротивом силовиків

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, на Європейську площу до активістів приїхала вантажівка з дошками та іншим матеріалом для монтажу сцени, а також банери та плакати. Для того щоб проїхати, довелося переставити убік машину ДАІ. Міліціонери не чинили перешкод і не скаржилися, проте "Беркут" намагався не допустити втсановлення сцени.

Зі слів народного депутата від "Батьківщини" Миколи Княжицького, біля Українського дому, де збиралися встановити сцену, «Беркут» влаштував блокаду. Сталася сутичка, в результаті якої близько 30 опозиційним депутатам вдалося прорвати блокаду і відкрити проїзд для вантажівки.

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Пізніше член місії Європарламенту Олександр Квасьнєвський констатував, що на саміті в Вільнюсі Угода про асоціацію підписана не буде. Місія припиняє свою роботу.

Така ситуація викликала хвилю обурення серед українців. Невдоволені політикою влади щодо євроінтеграції в ніч на 22 листопада вийшли на акції протесту в Києві, Львові, Донецьку, Івано-Франкіську та Луцьку. «Євромайдан» в Києві триває з учорашнього вечора. Сьогодні о 18:00 очікується великий мітинг за участі лідерів опозиції. Ще більш масштабна акція запланована на 24 листопада.