Львівська міськрада вимагає відставки Азарова (оновлено)

Депутати львівської міської влади вимагають негайно продовжити переговори щодо євроінтеграції

У Львівській міській раді депутати висунули вимогу президенту Віктору Януковичу негайно відправити у відставку прем’єр-міністра Миколи Азарова і весь склад Кабміну, передають «Коментарі»

Також львівські депутати вимагають поновити переговори щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС. 

Відповідну заяву було ухвалено в п'ятницю на позачерговому засіданні Львівської міськради, повідомляє "Українська правда"

За проект такого рішення проголосували 66 депутатів із 67, що перебували в залі. Загалом у Львівській міськраді 90 депутатів.

У тексті заяви, зокрема, сказано: "Ми, депутати Львівської міської ради, обурені рішенням Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Розцінюємо це як зраду національних інтересів президентом України Віктором Януковичем та прем'єр-міністром Миколою Азаровим. Влада підписала собі вирок - вона не європейська і не українська".

Станом на 19:40 у центрі Львова, за даними учасників мітингу, зібралося близько 3 тисяч людей на підтримку підписання угоди асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Пізніше член місії Європарламенту Олександр Квасьнєвський констатував, що на саміті в Вільнюсі Угода про асоціацію підписана не буде. Місія припиняє свою роботу.

Це рішення влади викликало хвилю обурення серед українців, рух почав набувати організованого характеру завдяки соціальним мережам. Зараз жителі багатьох міст вийшли на мітинги.