Американець знайшов статуетку «Еммі» на смітнику

Нью-йоркський будівельник випадково знайшов на смітнику статуетку “Еммі”

Будівельник з Нью -Йорка виявив у купі сміття статуетку телепремії "Еммі", повідомляє Lenta.ru  з посиланням на New York Post.

40-річний Ісмаель Секік у вересні під час однієї з прогулянок по району Бенсонхерст, де він живе, зауважив статуетку серед сміття біля одного з виселених будинків. Секіку сподобалася незвична на вигляд річ, і він забрав її додому. Лише наприкінці вересня, дивлячись по телевізору церемонію вручення «Еммі», Секік виявив, що лауреатам вручаються нагороди схожі на його статуетку.

Джерела в оргкомітеті «Еммі», які побажали залишитися неназваними, заявили New York Post, що судячи з наданої ним фотографії, в розпорядженні Секіка виявилася справжня статуетка. За попередньою оцінкою, йдеться про «Еммі», яку вручали у 1950-х роках.

Визначити ім'я людини, якій була вручена ця статуетка, поки не представляється можливим. Ім'я володаря премії, на виявленій у Секіка статуетці не відсутнє. Колишні мешканці будинку, біля якого була знайдена «Еммі», заявили, що їм ця статуетка не належить.

Правила вручення «Еммі», що присуджується Американською національною телевізійною академією, категорично забороняють лауреатам продавати свої статуетки. Якщо лауреати з якихось причин більше не хочуть зберігати статуетку у себе, вони зобов'язані повернути її Телеакадемії. Представники оргкомітету «Еммі» ретельно відстежують спроби продати такі статуетки, в тому числі і на онлайн-аукціонах.

Випадковий володар «Еммі» Ісмаель Секіка, заявив, що він не хоче вигоду за статуетку, а хоче лише повернути її власнику або його спадкоємцям.