Мітингувальників виштовхують з Євромайдану парканом

На Майдані Незалежності міліція розпочала встановлювати паркан навколо ялинки

На Майдані Незалежності переносять паркани, через що правоохоронці почали відтісняти людей, розширюючи площу навколо місця встановлення новорічної ялинки, повідомляє 5 канал.

Людей запевнили, що такі дії пов’язані винятково із монтуванням головної святкової прикраси. Натомість протестувальники вважають, що їх намагаються витіснити з місця протесту. Раніше протестувальники вже висловлювали побоювання, що у Києві планують провокації. На такі думки людей наштовхнули конфлікти та сутички на регіональних майданах – зокрема, у Феодосії та Миколаєві. Тож учасники київського Євромайдану намагалися стати на заваді міліції. Присутні висловили обурення, щодо будівельних робіт влада вирішила залучити міліціонерів.

Нагадаємо, в четвер на засіданні Кабмін розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Така ситуація викликала хвилю обурення серед українців. 

Невдоволені політикою влади щодо євроінтеграції в ніч на 22 листопада вийшли на акції протесту в Києві, Львові, Донецьку, Івано-Франкіську та Луцьку. «Євромайдан» в Києві триває з учорашнього вечора. Сьогодні з 18:00 на Майдані проводять мітинг за участі лідерів опозиції. Ще більш масштабна акція запланована на 24 листопада.