Глава УГКЦ з тривогою спостерігає за діями влади на Євромайдані

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) висловив солідарність з мітингувальниками Євромайдану, а також закликав представників влади та протестувальників не вдаватися до насильства

“Хочу висловити свою солідарність з молоддю, з нашими громадянами, які дійсно небайдужі до долі своєї країни і активно маніфестують свою громадянську позицію”, - заявив він 24 листопада в Римі, повідомляє Інформаційний ресурс УГКЦ.

“Ми бачимо, як сотні тисяч людей по різних містах і містечках України та світу вийшли на площі. Ми сьогодні бачили, як навіть був застосований сльозогінний газ під будинком Кабінету міністрів у Києві. З великою тривогою спостерігаємо за подіями, що відбуваються, зокрема сьогодні, саме в цей день, в цю неділю в Україні”, - зазначив глава церкви.

Блаженніший Святослав закликав усіх, хто знаходяться на площах та представників влади не допустити насилля. 

“Не допустити пролиття жодної краплі крові, щоб ми, ще нічого до кінця не зробивши, не зруйнували нашого майбутнього”, - зазначив глава УГКЦ.

Він також закликав усіх молитися сьогодні за мир і за те, щоб “жодна гаряча голова не зруйнувала цього миру. Щоб у всіх цих непростих моментах, які ми зараз переживаємо, ми до кінця залишилися цивілізованої європейською нацією, про що хочемо заявити всьому світові”. 

Нагадаємо, одразу після рішення уряду Миколи Азарова припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС, на Майдан Незалежності вийшли обурені люди. Вчора пройшов мітинг на підтримку євроінтеграції, в якому взяло участь близько 100 тис. громадян. В той же час МВС повідомляло, що учасників було лише 20 тис. Акція протесту супроводжувалася сутичками з “Беркутом”, який застосував кийки та сльозогінний газ.