Microsoft: Довкола забагато Windows

Директор з апаратного забезпечення Microsoft однозначно натякнула на те, що в майбутньому Microsoft відмовиться від деяких редакцій операційних систем Windows.

«У нас є Windows Phone, у нас є Windows RT і у нас є повномасштабна Windows. Нам не потрібні три Windows», - заявила на інвестиційному саміті UBS віце -президент Microsoft Джулі Ларсо -Грін.

Нагадаємо, що в корпорації вона відповідає за діяльність підрозділу Devices and Studios Engineering Group, де розробляються інтернет-планшети Surface та ігрові консолі Xbox.

Інвестори, втім, кажуть, що подібні заяви не йдуть на користь Microsoft, оскільки дають зрозуміти, що в корпорації немає довгострокової стратегії, а також немає постійного генерального директора, є лише розуміння того, що зроблені продукти заважають один одному і не можуть гармонійно розвиватися в сучасних умовах. Також експерти кажуть, що Microsoft вже досить давно рекомендують об'єднати настільну Windows і планшетну Windows RT, які, по суті орієнтовані на великі пристрої, але з різними процесорами. За прогнозом фахівців майбутні настільні Windows будуть від початку підтримувати планшети і чіпи ARM, отже потреба в спеціалізованій Windows RT відпаде, повідомляє Cybersecurity.ru.

Ще один камінь у город Windows RT кидає Windows Phone. При тому, що остання має стратегічну важливість для Microsoft, дві операційні системи сумісні лише на третину.

Раніше з'явилися непідтверджені дані, згідно з якими Microsoft об'єднає Windows RT і десктопну Windows в єдиний продукт до 2015 року .