Варшава та Берлін підтримали Євромайдан

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський та міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле опублікували спільну заяву, в якій висловили своє ставлення до мирних демонстрацій в Україні

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на міністерство закордонних справ Польщі.

"Мирні демонстрації, проведені в Києві та інших містах України є доказом того, що українці хочуть наблизити країну до Євросоюзу", – йдеться в заяві.

"Ми поділяємо бажання і декларуємо свою підтримку українському народу, який міг би бути – і ще має шанс бути – основним бенефіціаром безпрецедентної пропозиції, зробленої Євросоюзом, що складається з тісного політичного та економічного співробітництва", – сказано в документі.

Згідно з заявою, пропозиція з амбітними умовами укладення угоди залишається в силі.

"Це вимагає від політичних лідерів країни продемонструвати рішучі дії та прогрес у виконанні умов, встановлених у грудні 2012 року", – зазначено в документі.

"Ми вважаємо, що асоціація з ЄС відкриває Україні кращі можливості для економічного розвитку та модернізації для забезпечення більш благополучного і сталого майбутнього українців", – йдеться в заяві.

Нагадаємо, 24 листопада розпочалася акція протесту проти призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС, що зібрала близько 100 тис. громадян. Наразі, мирні протести громадян тривають у різних містах України і світу.

Раніше свою підтримку Євромайдану висловив екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.