В Києві на агітаторів за Євромайдан напали "спортсмени"

Біля Київського національного економічного університету відбулася сутичка між студентами-агітаторами за Євромайдан та чоловіками спортивної статури

Про це повідомив координатор студентських страйків Сашко Іванов, повідомляє “Українська правда”.

"Наші агітатори прийшли кликати студентів виходити на страйк і виходити на Майдан. У нас багато груп ходять по Києву по університетах агітувати студентів виходити на Майдан", - сказав він.
"Наших людей було троє. Їх можна було ідентифікувати, у них були прапори ЄС. На них напали п’ятеро здорових накачаних хлопців. Активісти викликали міліцію", - повідомив Іванов.
Після приїзду міліція спробувала заборонити агітаторам поширювати листівки. Пізніше виявилось, що нападники – це охоронці університету, які не представилися. Студенти пишуть на них заяву.
Крім того, сьогодні Вікторія Сюмар написала у своєму Фейсбуці, що студенти "Києво-Могилянської академії" сьогодні розпочинають страйк, протестуючи проти рішення уряду відмовитися від підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Студенти збираються пройти маршем від будівлі академії до Університету імені Шевченка для пошуку підтримки студентів інших вишів. Крім того, про страйк оголосили студенти Ужгородськогонаціонального університету.

Нагадаємо, в Україні вже три дні тривають акції протесту проти рішення уряду про призупинення процесу підготовки до асоціації з ЄС. Мітинги супроводжувались сутичками з правоохоронцями, під час яких проти активістів затосовувався сльозогінний газ.

Зокрема, вчора повідомлялося про затримання сімох активістів Євромайдану. Двоє з них були заарештовані рішенням суду.