У Венесуелі торгові центри віддали нації на розграбування

Влада Венесуели 26 листопада націоналізували торговельну мережу Daka за відмову знизити ціни

Президент Венесуели Ніколас Мадуро зажадав конфіскувати весь товар мережі Daka, яка продає побутову техніку, ще 9 листопада. Причиною такого рішення влади стали ціни у торговельній мережі, оскільки націнка на деякі товари становила 1000% при допустимій нормі в 30%. Після конфіскації товарів все керівництво торгової мережі було заарештовано, повідомляє Lenta.ru.

Після цього влада влаштувала великий розпродаж «за справедливими цінами», який контролювався військовими. Проте венесуельці не змогли прийняти такий жест від влади з гідністю. За повідомленнями ЗМІ, після початку розпродажу в магазинах скупчилися натовпи людей і почалися заворушення, з якими військові не змогли впоратися. У результаті багато магазинів були розграбовані.

Ніколас Мадуро, коментуючи подію, заявив: «Це на благо нації. Нехай нічого не залишиться на прилавках і на складах. Забирайте все!»

За своєю боротьбою із «внутрішнім ворогом» та спекулянтами цін Мадуро намагається приховати серйозні економічні проблеми в країні. Як відомо, інфляція в Венесуелі є найвищою серед країн Латинської Америки і становить 50%.

Нагадаємо, 19 листопада парламент Венесуели надав президенту Мадуро особливі повноваження, згідно з якими президент протягом року має право ухвалювати декрети без схвалення парламенту.