Політолог близький до Льовочкіна каже, що події в Україні нагадують путч

Політолог Кость Бондаренко вважає події розгону євромайдану дуже схожі на путч

Про це він написав у своєму Фейсбуці.

"Те, що відбувається в Україні, дуже схоже на путч. Янукович цілий день мовчав і не давав жодних оцінок ситуації. Прем’єр розгублено розводить руками і не знає, що говорити. Глава Адміністрації чи то вже у відставці, чи на межі відставки. Натомість говорять силовики, впевнено беручи владу в свої руки, а також нагороджуючи тумаками невдоволених. Україна перетворилася на казан, в якому киплять пристрасті", - написав він.

За словами Бондаренка ситуація нагадує не 2004 і не 2002 рік, а 1991: ГКЧП, Форос. Лише по телебаченню замість “Лебединого озера” – розважальні програми. Прогрес?

"Сьогодні я переглянув своє ставлення до тієї конструкції, яка гордо іменується “владою”. Я вірив, що їй можна додати підпорок, завісити фасад гарними баннерами із рекламою європейських товарів – і вона ще простоїть не один рік. Бачу, що я помилявся", - вважє політолог.

На думку Бондаренка якщо би не кривавої ночі на євромайдані, і було втілено той план, який мав втілюватися в життя, можна було би говорити про чималу кількість позитивних моментів для України. "Хтось дуже постарався, щоби цей позитивний план, що народився у кулуарах у Вільнюсі, не втілився". 

Нагадаємо, приблизно останні три роки політолог Кость Бондаренко співпрацює з групою "газовиків", в яку входять Сергій Льовочкін, Валерій Хорошковський та Дмитро Фірташ.

Також, за данними джерела з Партії регіонів Еспресо.TV інформація про відставку Сергія Льовочкіна сигнал для інших "газовиків", які зараз планують дистанціюватися від влади

За словами джерела близького до "газовиків" в ПР більшість з представників цієї групи всерьйоз роздумують залишити посади та здати партійні квитки, оскільки вони не згодні з силовим варіантом вирішення проблеми Євромайдану і побоюються у майбутньому відповідальності за дії Януковича. Найбільшу посаду серед "газовиків" займає керівник АП Сергій Льовочкін.