Суд зняв з виборів опозиціонера Романюка

Київський окружний апеляційний суд скасував реєстрацію Віктора Романюка кандидатом у народні депутати у 94-му виборчому окрузі

Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», суд ухвалив таке рішення за позовом громадянина В. Шпаковича (на виборах 2012 року висувався у 95-му окрузі від партії «Наша Україна»). 

Текст позову один в один копіює текст скарг на Центральну виборчу комісію, які подавав ще один кандидат у депутати по цьому округу Юрій Кармазін, який, як повідомляє прес-служба, «активно співпрацює з владою».

Юристи «Батьківщини» готують скаргу в апеляційну інстанцію, яка має бути подана сьогодні.

У партії розцінюють це рішення суду як політично мотивоване, ухвалене з метою зняти з перегонів найрейтинговішого кандидата.

Нагадаємо, Віктор Романюк був висунутий «Батьківщиною»" як єдиний кандидат від опозиції у 94-му окрузі на Київщині. На виборах 2012 року він уже брав участь у виборах на цьому окрузі, однак, ЦВК не спромоглася встановити офіційні результати виборів і округ №94 став одним із проблемних. Перевибори на п’яти «проблемних» округах призначені на 15 грудня.

Також нагадаємо, сам Романюк наразі знаходиться в Італії, оскільки в Україні проти нього порушено декілька кримінальних справ.