Путін може дати дешевшого газу за здачу суверенітету Януковичем

Україна, підписавши зобов'язання щодо Митного союзу, може отримати іншу ціну на газ.

Про це повідомляє інформаційне агентство  ПРАЙМ.

"Звичайно, Україна розуміє, що, підписавши зобов'язання щодо Митного союзу, може отримати іншу ціну на газ, інші умови за зобов'язаннями і мит", - заявив перший віце-прем’єр уряду Росії Ігор Шувалов.

"Ми зараз з Вірменією домовляємося відкрито і прозоро по нашим відносинам, і всі розуміють, що ми Вірменії даємо відповідну ціну на газ, тому що вони підписують з нами весь пакет угод щодо Митного союзу", - зазначив перший віце-прем'єр.

Проте, на його думку приєднання України до Митного союзу можливо в майбутньому, а  не відразу.

"З точки зору технологій і готовності України утворити з нами на даний момент єдину митну територію, говорити про це зараз передчасно", - вважає він

Надумку Шувалова, в Україні зараз важка ситуація, і там зараз потрібно займатися розвитком виробництва, а тому потрібно недорогий ресурс, щоб запустити підприємства і продати вироблену продукцію.

"Думаю, що ніхто, крім Росії, не зможе так швидко надати Україні потрібні ресурси і в такому обсязі", - зазначив Шувалов.

На його думку, наприклад, домовленість по газу відразу б вирішила величезну проблему для України.

"Ми також можемо надати позику. Але просто так допомагати без будь-яких зобов'язань з їхнього боку - не будемо. Ми не можемо просто так рятувати Україну: вони повинні прийти до нас з якоюсь конкретною і аргументованою повісткою", - вважає перший віце-прем'єр.

Як повідомляло Еспресо.TV на думку експретів ціна на російський газ в $300 може коштувати дуже дорого українській економіці і доведеться здати не тільки ГТС України.