Янукович: "Беркут" перегнув палку, але його спровокували

Оцінку подіям останніх днів у зв’язку з проведенням масових акцій має дати суд після завершення розслідування

На цьому наголосив президент України Віктор Янукович в інтерв’ю журналістам українських телеканалів, повідомляє його прес-служба.

"Я не маю сьогодні права давати оцінку тому, хто винний, наскільки винний", - сказав глава держави, повідомивши, що на сьогодні створено кілька слідчих груп.

Янукович зазначив, що задоволений ходом розслідувань і кількістю порушених справ. "Я переконався в тому, що ця робота йде дуже активно. Ми підійдемо справедливо. Ми будемо дивитись правді в очі, дамо справедливі оцінки і приймемо відповідні рішення", - підкреслив він.

Коментуючи події в ніч на суботу на Майдані Незалежності в Києві, Янукович зазначив, що правоохоронці "перегнули палку". “Можна сказати, що… в ніч з п’ятниці на суботу правоохоронні органи перегнули палку. І тут виправданню цього не повинно бути місця. Хоча ми розуміємо, що їх щось до цього спровокувало", - сказав Янукович.

На його переконання, правоохоронці мали знайти такі способи, які б мінімізували наслідки їхніх дій.

Нагадаємо, вчора в центр Києва вийшло декілька сотень тисяч людей на народне віче, викликане вчорашнім жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Учасники мітингу оголосили загальноукраїнський страйк та організацію наметового містечка. Також мітингувальники захопили будівлю КМДА, Український дім, Дім профспілок, де створено Штаб національного порятунку.

Сьогодні мітингувальники заблокували Кабмін і вимагають відставки Кабміну та проведення позачергових президентських виборів.