Фільм про "Pussy Riot" може здобути Оскара

Документальний фільм "Pussy Riot: панк-молебень" увійшов до списку претендентів на Оскар

Британська стрічка «Pussy Riot: панк-молебень» стала одним з п'ятнадцяти номінантів на премію «Оскар» за кращий документальний фільм, повідомляє Lenta.ru. Список претендентів був опублікований на сайті Американської кіноакадемії 3 грудня.

П'ятнадцять кінострічок були обрані з 147 документальних фільмів, спочатку зареєстрованих в цій категорії. Поряд з фільмом про російську панк-групу Pussy Riot в остаточний список увійшли такі номінанти на премію Міжнародної асоціації документалістів, як данська картина «Акт вбивства», американський «Чорний плавник», «Площа» (Єгипет і США ) і канадська стрічка «Історії, які ми розповідаємо».

У ході голосування буде визначений шорт-лист з п'яти претендентів на премію. 86-я церемонія вручення премії «Оскар» відбудеться 2 березня 2014 року.

Прем'єра фільму «Pussy Riot: панк -молебень» Максима Поздоровкіна і Майка Лернера відбулася 18 січня на американському фестивалі незалежних фільмів «Санденс». Стрічка отримала спеціальний приз журі фестивалю в категорії «документальне світове кіно». Самі автори фільму процес над учасницями панк- групи називали «класичною судовою драмою»: у картині використовуються записи трансляції із залу суду, інтерв'ю та інші документальні матеріали.