Головний міліціонер Києва досі не пішов у відставку

Глава київської міліції Валерій Коряк відсторонений від виконання робочих обов'язків, проте заяви про відставку не подавав

Про це він повідомив після допиту в Генпрокуратурі, де зараз розслідується справа щодо перевищення повноважень правоохоронцями в ніч проти 30 листопада на Майдані Незалежності, повідомляє ТСН.

За словами Коряка, він іще не написав заяви про звільнення, але на нараді з міністром внутрішніх справ запропонував прийняти його відставку.

Головний міліціонер столиці наголосив, що відповів на всі запитання слідчого, а дії "беркутівців" назвав занадто жорстокими.

"Ми зараз розбиралися, я відповідав на питання слідчого. Я думаю, там дійсно є занадто таке потужне застосування спецзасобів, можливо, можна було обійтись і меншими силами, як то кажуть. Зараз це питання вивчається, буде надана оцінка усім, хто там був, і керівникам, і мені у тому числі", - пояснив Коряк.

Нагадаємо, в ніч на 30 листопада бійці "Беркуту" розігнали мирний мітинг на Майдані Незалежності із застосуванням грубої сили. Десятки людей були травмовані та затримані правоохоронцями. Проти "беркутівців" відкрили кримінальне провадження у справі про побиття активістів Євромайдану. 

Після інциденту Коряк заявив про свою відповідальність за розгін Майдану та сказав, що готовий подати у відставку.