Янукович зустрічається з президентами, але без опозиції

Президент Янукович зараз зустрічається з трьома попередніми президентами

У Києві уже розпочалась зустріч Віктора Януковича і трьох попередніх президентів, яка має стати першим кроком до широкого "круглого столу". Про це повідомила "Українській правді" Ірина Ванникова.

Але ні опозиційні партії, ні їхні лідери ще не отримували запрошень на круглий стіл.

Раніше повідомлялося, що круглий стіл з обговорення пропозицій громадськості щодо відновлення політичної стабільності в Україні відбудеться в 14.00 в Палаці "Україна", про це повідомляється в анонсі, який розповсюджений "Інтерфакс-Україна". 

"З ініціативи першого президента Леоніда Кравчука відбудеться засідання загальнонаціонального "​​круглого столу" з обговорення пропозицій громадськості щодо відновлення політичної стабільності в Україні, суспільного миру і спокою", - сказано в повідомленні.

"У засіданні візьмуть участь лідери громадської думки, представники української влади, політичних партій, широкої громадськості, профспілкових організацій, засобів масової інформації, студентського руху, експертного середовища, творчої, наукової громадськості", - зазначили у агентстві.

"До участі у заході запрошені лідери опозиційних партій, активні учасники проєвропейської громадської акції, яка проходить на столичному Майдані Незалежності", - уточнюється в повідомленні.

Але участь у "круглому столі" президента Віктора Януковича та інших екс-президентів - Віктора Ющенка і Леоніда Кучми - не заявлена​​.

Нагадаємо, вчора на офіційному сайті Віктора Януковича з'явилося повідомлення в якому президент підтримав  пропозицію започаткувати загальнонаціональний круглий стіл для знаходження компромісу в ситуації, що виникла, і запросити до участі в ньому представників і влади, і опозиції.

"На завтра, за пропозицією Л.Кравчука, запланована зустріч чотирьох Президентів для обговорення найважливіших питань, що стоять перед країною", - йдеться в повідомленні.

Також вказано, що зустріч буде транслюватися в ефірі одного з національних каналів. Про час трансляції буде повідомлено додатково.

Наразі на сайті державного "Першого Національного" телеканалу анонсується  "круглий стіл з участю Президента України", який повинні показати о 11 годині. Поки що його не транслювали.