Попов і Сівкович особисто спостерігали за побиттям Євромайдану, - Коряк

Голова КМДА Олександр Попов та заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович спостерігали за побиттям учасників Євромайдану через камеру в кабінеті голови київської міліції Валерія Коряка

Про це йдеться в оприлюдненому «Українською правдою» протоколі допиту Коряка.

За словами міліціонера, Попов і Сівкович приїхали до нього у кабінет приблизно о 2:00 ночі, «щоб особисто проконтролювати виконання доручення по очистці майдану від мітингувальників саме у нічний час».

«У мене в кабінеті була налагоджена відео трансляція з Майдану Незалежності», - зазначив він.

«На вимогу Сівковича, я надав команду своєму заступнику Федчуку, щоб він особовим складом міліції особливого призначення «Беркут» відтіснив мітингувальників з Майдану… з метою забезпечення розвантаження автомобілів (з деталями новорічної ялинки, - ред)», - стверджує Коряк.

«Весь час, коли працював «Беркут» на Майдані Попов та Сівкович знаходились у мене в кабінеті та спостерігали за подіями, що відбувались на Майдані», - йдеться в свідченнях глави київської міліції.

Нагадаємо, вчора було вручено повідомлення про підозру голові КМДА Олександру Попову, заступнику голови РНБО Володимиру Сівковичу, керівнику київської міліції Валерію Коряку і його заступнику. Усі вони відсторонені від виконання посадових обов’язків. 

В той же час опозиція, спираючись на результати власного паралельного розслідування, вимагає притягнення до відповідальності голови МВС Віталія Захарченка, начальника управління громадської безпеки головного управління МВС у Києві Мариненка О.І. та його заступника Кириндюка С.В.