"Greenpeace": "Газпром" почав видобуток нафти з "Приразломної" ​​незаконно

Екологічна організація "Greenpeace" звернулася до Генеральної прокуратури РФ з вимогою перевірити законність початку нафтовидобутку з платформи "Газпрому" "Приразломная"

На думку екоактивістів, компанія порушила відразу кілька вимог федерального законодавства в галузі охорони навколишнього середовища і безпеки.

Як повідомили в  Greenpeace", "Газпром нафта шельф" почав експлуатацію платформи, не маючи фінансового забезпечення плану ліквідації аварійних нафторозливів, і не розробивши регіональний план ліквідації розливів обсягом більше 1,5 тисяч тонн. Крім того, компанія не провела обов'язкові тренінги для відпрацювання дій при розливі нафти, і не забезпечила постійне чергування криголамних суден на місці буріння, стверджують екологи.

"Президент Росії регулярно критикує "Greenpeace" за небажання вести "нормальну дискусію". Тим часом, ми третій рік намагаємося звернути увагу влади на очевидні екологічні, технічні та економічні проблеми "Приразломної" ​​. Незважаючи на те, що до запуску першої арктичної платформи Газпром йшов майже 20 років, до початку буріння він так і не зміг забезпечити виконання навіть базових вимог природоохоронного законодавства. Коли тут трапиться перша серйозна аварія - це лише питання часу", - вважає керівник енергетичної програми "Greenpeace-Росії" Володимир Чупров.