Всі музичні хіти Майдану

На хвилі революції склали не одну пісню, присвячену подіям на Майдані

Революційні події надихнули музикантів на створення хітів. Другий тиждень країна стрибає під запальній хіт «Вітя, чао», набирається духу під патріотичну пісню «Брат за брата» та сміється від «Єднальних коломийок про Євромайдан».  

Журналісти Еспресо.TV склали добірку найкращих музичних хітів Майдану, якими ви можете насолодитися просто зараз:

- Протягом кількох тижнів пісня «Вітя, чао!» набрала більше 700 тис переглядів на YouTube. Автором тексту цього «майданівського хіта»  є Ірина Земляна від "Демократичного альянсу", а виконала пісню уродженка смт. Летичева Хмельницької області Ольга Хуторянець, яка працює на ТРК "Україна".  Слова поклали на музику пісні "Bella ciao" ("Прощавай, красуне"), яка в роки Другої світової війни була піснею італійських партизанів.

 


- Провідні українські виконавці заспівали пісню Kozak System "Брат за брата" на підтримку Євромайдану. Слова до пісні написав Олександр Положинський. А серед музикантів, які долучилися до виконання цього хіта:  гурт Kozak System, Тарас Чубай, Сергій Фоменко, Марія Бурмака, Олег Собчук, Анжеліка Рудницька, Олена Грозовська, Едуард Приступа, Юрій Журавель та багато ін.

 


- Українській гурт «Анінім» також вирішив долучитися до процесу створення майданівськіх хітів, і записав  єднальні коломийки про Євромайдан. На ролику, який музиканти виклали в YouTube, видно двох музикантів, які приховали свої обличчя пов’язками і грають на балайці та бубені. 

«Всі виходь на Майдан, не лягайте спати, щоб не вийшло в уркагана нас вісх на єднати. Понаїхало ті тушок до центру столиці. Будуть їх усіх єднати по хребту й по пиці», - співають автори відео. 

 

 

- Відомі львівські музиканти Віктор Морозов та Андрій Панчишин надихнулися Євромайданом і створили версію гімну України, як його сприймають Віктор Янукович і «регіонали».  

 

 

- Журналіст Богдан Кутєпов розважив євромайданівців запальною піснею про Азарова та Арбузова. Журналіст грав на гармошці, а його друзі настукували відомі ритми з хіта Free style. 

 

 

- Львіський виконавець Artisto (Ростислав Хитряк) виступив зі своєю піснею на київському Євромайдані. Його композиція за словами учасників мітигнів має всі шанси стати гімном “Євромайдану”. 

 

 

- Майкл Щур зняв кліп-звернення до президента України Віктора Януковича "Гітарний перебор". Його пісня, яку виклали на Youtube, набрала вже більше 300 тис переглядів.