Люди у масках пікетують метро – не хочуть платити більше

Кілька десятків громадських активістів "Свободи" пікетують центральний офіс Київського метрополітену та вимагають припинити корупцію у метрополітені

Громадські слухання про підвищення тарифів проходять на третьому поверсі, але охорона не пускає активістів вище першого, повідомляє Gazeta.ua.

Мітингувальники розписали аерозольною чорною фарбою хол надписами: "Геть корупцію", "Ні підвищенню", "Слава Україні". Змити надписи вони обіцяють, якщо їх пропустять догори.

"Громадський проект "Стоп тарифи", який ми розробляли, викрив безліч порушень у транспортній інфраструктурі Києва. Лише прокуратура після перевірки оголосила про крадіжку 500 тисяч гривень з транспортної інфраструктури, на трамваях вкрадено 21 мільйон. Під час будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро - 11 мільйонів. Навіть після підвищення тарифів, крастимуть не менше. Продаж жетонів передали фірмі Курченка - донецькому олігарху. Договір уклали на 10 років, хоча вони гроші відіб'ють за 7 місяців. Це грабунок", - заявив активіст Євген Карась.

Нагадаємо, нещодавно київська влада заявила, що у наприкінці січня тариф проїзду у метро буде підвищено до трьох гривень.