Конгрес США пішов на канікули, забувши про допомогу безробітним

Понад мільйон американців втратили допомогу з безробіття, після того як у суботу закінчився термін дії федеральної програми

Законодавцям не вдалося домовитися про продовження дії програми, перед тим як Конгрес США пішов на зимові канікули, повідомляють “Вести Экономика”

Екс-президент Джордж Буш увів програму допомоги в 2008 року напередодні кризи, за якою безробітні громадяни отримували середню щомісячну плату в $1,166 протягом 73 тижнів.

За заявами Білого дому, програма допомогла мільйонам американських сімей не скотитися в бідність, проте багато республіканців стверджують, що виплати обходяться бюджету щорічно в $25 млрд.

Президент США Барак Обама підписав проект федерального бюджету, який дозволить у наступні два роки витратити на $ 63 млрд більше ніж планувалося раніше.

Згідно угоди автоматичне урізання витрат, відоме як секвестр, скоротиться приблизно на $40 млрд в бюджеті на 2014 рік і на $20 млрд в 2015 році. Витрати в поточному фінансовому році складуть $ 1,01трлн. При цьому в попередньому фінансовому році витрати становили $967 млрд.