Протодиякон Кураєв знайшов гомосексуальне лобі РПЦ і в Білорусі

Кураєв звинуватив білоруського єпископа Стефана в розбещенні вихованців

Протодиякон Андрій Кураєв опублікував у своєму блозі матеріали, що свідчать про те, що єпископ Гомельський і Жлобинський Стефан (Анатолій Нещерет) спокушав вихованців духовних навчальних закладів та священиків молодше себе по чину. Пост «Сповідь семінариста» був розміщений в Живому журналі Кураєва 5 січня, передає Lenta.ru.   Зокрема, Кураєв опублікував лист такого собі Сергія Ф., який розповів , що він піддався сексуальним домаганням з боку Нещерета. «Коли єп. Стефан був ще на Турівсько - Мозирській кафедрі, він особисто намагався мене спокусити. Всадив в мене майже цілу пляшку горілки, лапав мене. Це мене так приголомшило (я навіть і подумати не міг про це) , що я навіть протверезів. У той день я був проїздом у м. Мозирі , і просто вирішив відвідати Владику . <...> Якщо вважаєте за потрібне якось додати це у свої публікації з даної теми - додавайте сміливо . Ніяких обмежень по іменах не накладається. Все сказане можу засвідчити на хресті з Євангелієм» , - йдеться в листі.   «Про цього персонажа я сам в минулого  року чув розповідь одного диякона. Там мало місце буквально фізичне насильство» , - додав зі свого боку Кураєв. За його словами, єпископ запросив до себе в гості декількох гостей із духовного училища, а потім умовив одного з них залишитися ночувати.  «Студент відчував себе в безпеці : адже келію батюшки осіняв величезний хрест, розп'яття до стелі. Прокинувся від болю в заламаних руках ... », - написав Кураєв.

Єпископ Стефан навчався у Московській духовній семінарії в 1985-1988 роках. У 1987 році був пострижений у чернецтво. У 2002 році Нещерет закінчив Київську духовну академію і два роки по тому був визначений єпископом Турівським і Мозирським. У 2012 році рішенням Священного Синоду РПЦ призначений владикою Гомельським і Жлобинським.

Сергій Ф. пояснив, що вирішив розповісти Кураєву про свій досвід після того, як протодиякона звільнили з Московської духовної академії. Сам Кураєв пов'язав своє звільнення з позицією у справі Pussy Riot, а також з викривальними публікаціями в ЖЖ щодо «голубого скандалу» в Казанській семінарії. «Ця історія тепер стане очевидним для багатьох доказом існування найвпливовішого голубого лобі в нашій Церкві (не в Московській Академії, у ній зараз чисто )» , - заявляв протодиякон.

У відповідь перший заступник голови Навчального комітету при Священному синоді РПЦ , професор академії протоієрей Максим Козлов заявив, що Кураєв, говорячи про причини свого звільнення, видає бажане за дійсне.

Андрій Кураєв, який закінчив МДА в 1992 році, був звільнений з навчального закладу 31 грудня 2013 -го. Він викладав в академії місіологію з 2004 року. У своєму блозі Кураєв неодноразово озвучував думки, що не співпадали з офіційною позицією Російської православної церкви.