Daily Telegraph: Економіка Великої Британії тримається на трудових мігрантах

Британії потрібні мігранти, щоб покривати дефіцит бюджету. Про це заявив, виступаючи перед депутатами британського парламенту, голова Управління бюджетної відповідальності (УБТ) Роберт Чот

Восени минулого року прем'єр-міністр країни Девід Кемерон пообіцяв виборцям вжити заходів щодо скорочення імміграції до Британії, в тому числі з країн Східної Європи.

Однак заяви Кемерона повністю суперечать викладкам Управління бюджетної відповідальності, констатує Daily Telegraph.

Як пише Daily Telegraph, "чим ближче прем'єр до своєї мети, тим складніше буде уряду збалансувати свою фінансову звітність в довготривалій перспективі".

"Минулого року чиста міграція була як і раніше більше 180 тисяч чоловік, проте, як стверджує УБТ, якщо вона зменшиться до 140 тисяч на рік, то рівень національного боргу через 50 років досягне 99 % річного ВВП", - пояснює видання.

"Якщо уряд повністю закриє двері мігрантам, рівень національного боргу, за оцінкою Управління бюджетної відповідальності, за 50 років досягне 140 % річного ВВП", - продовжує Daily Telegraph.

Згідно з підрахунками вчених з лондонського Університетського коледжу, торік мігранти з Європи, що відносяться до недавньої хвилі, заплатили податків на 8,8 млрд. фунтів (близько 14 млрд. доларів ) більше, ніж отримали послуг і виплат від держави.

Деякі експерти вважають, що бюджетні вигоди від імміграції носять тимчасовий характер: молоді працьовиті мігранти приїжджають в країну, облаштовуються, заводять будинок і сім'ю, а потім неминуче починають старіти і все більше залежати від державної допомоги та системи соціальної допомоги.

Ці побоювання, за даними видання, повністю розвіюють результати дослідження, проведеного в Університетському коледжі.

"Іммігранти, які прибули в країну у вісімдесятих і дев'яностих роках минулого століття, які залишилися в країні і завели тут дітей, сьогодні самі оплачують 85 пенсів з кожного фунта з одержуваних ними державних послуг", - повідомляє, посилаючись на вчених, Daily Telegraph.