Рибак направив на підпис президента 5 "ручних" законів

Володимир Рибак підписав п'ять прийнятих сьогодні ВР законів і направив їх на підпис президентові Віктору Януковичу

Відповідна інформація розміщена на сайті парламенту.

Зокрема, спікер підписав законопроекти №3879 "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" і №3883 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України".

Також Рибак підписав закони №3855 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", №3837 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів" та №3587 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо заочного кримінального провадження."

Наразі ці закони направлені на підпис президенту.

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді підняттям рук була прийнята ціла низка законів. Зокрема, закон про заочне кримінальне провадження, закон про відповідальність за руйнування пам'ятників борцям із фашизмом та про відповідальність за заперечення або виправдання злочинів фашизму.

Також було прийнято закон про спрощення процедури позбавлення народних депутатів недоторканості.

Рада також ухвалила закон про держбюджет на 2014 рік.

Арсеній Яценюк заявив, що опозиція подала спікеру Верховної Ради Володимиру Рибаку заяву з вимогою провести легітимне переголосування прийнятих сьогодні законів.

Пізніше опозиція внесла до Ради десять проектів постанов про скасування ухвалених сьогодні законопроектів як таких, що порушують Конституцію та Регламент Верховної Ради.