Патріарх УПЦ КП скасував святкування ювілею через київські події

Голова Української православної церкви Київського патріархату Патріарх Філарет скасував урочисту академію і концерт духовної та народної музики, які були заплановані к його 85-річному ювілею

.Про це на сьогоднішній прес-конференції у Київській Патріархії повідомив голова Інформаційного управління УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

"З літа, коли було створено організаційний комітет з відзначення ювілею Патріарха, готувалися святкові заходи. Головним світським заходом мали стати 23 січня 2014 р. урочиста академія в Національній філармонії України та концерт. Але у зв’язку із загостренням кризи в Україні та сумними подіями в центрі Києва Патріарх Філарет вирішив, що проводити такі урочистості є недоречним. Тому він дав благословення скасувати всі ювілейні заходи у філармонії",  – повідомив архієпископ.

Речник Київської Патріархії наголосив, що головна церковна подія ювілею відбудеться 23 січня вранці – о 9 годині у Володимирському патріаршому кафедральному соборі розпочнеться літургія, яку очолить Святійший Владика Філарет. Після літургії буде звершений молебень, а ювіляр звернеться зі словом до присутніх.

Після обіду Патріарх Філарет прийматиме вітання у своїй резиденції.