Азаров спростовує в Європі те, що бачила вся країна

Прем'єр Микола Азаров стверджує, що активістів на Грушевського вбили з мисливських рушниць, яких немає на озброєнні міліції. Хоча на багатьох відео видно, що "Беркут" стріляє з помпових дробовиків, які можуть стріляти мисливськими набоями

Про це він заяявив журналістам сьогодні в Давосі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на інформагентство "Інтерфакс-Україна". 

"Передусім, необхідно провести ретельне розслідування цієї справи. Ті дані, які є у мене на сьогодні, характер цих вогнепальних поранень свідчить, що це мисливські рушниці, яких немає на обзроєнні ані в "Беркута", ані у правоохоронних органів", - зазначив Азаров, відповідаючи на питання, чи відчуває він відповідальність за те, що відбувається в Києві. Зокрема, за шістьох загиблих під час сутичок. 

Як повідомлялось раніше, офіційно підтверждено загибель від волгнепальних поранень двох чоловіків під час сутичок на вулиці Грушевського. Опозиція заявляла про п'ятьох загиблих. 

Нагадаємо, напередодні Голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін в ефірі Еспресо.TV повідомляв, що з рушниць, якими озброєні "беркутівці" можна стріляти не тільки гумовими, але й мисливськими набоями.