Координатору запорізького Майдану суд дав 2 місяці домашнього арешту

Суд Ленінського району Запоріжжя ввечері 29 січня обрав для затриманого міліцією координатора запорізького Майдану Ігоря Артюшенка запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці

Про це розповів сам Артюшенко після судового засідання, передає УНІАН.

«Мені привезуть електронний браслет, з яким я повинен сидіти удома. Нікуди не виходити, його не знімати і так далі. Я вважаю, що це момент нейтралізації мене як одного з основних керівників запорізького Майдану», - заявив керівник громадської організації «Українська справа», від імені якої в Запоріжжі з грудня 2013 р. до останнього часу подавалися заявки на проведення більшості акцій опозиції.

Також він відзначив, що має намір оскаржити рішення районного суду.

Нагадаємо, координатор запорізького майдану Артюшенко був затриманий міліцією у понеділок і більше доби провів в ІВС. Як і інших учасників запорізького майдану, його затримали після відкриття 26 і 27 січня слідчим управлінням ГУ МВС України в Запорізькій області у зв`язку з подіями перед будівлею Запорізької ОГА проваджень за статтями «замах на захоплення державних або громадських будівель або споруд» та «організація масових заворушень». За даними прокуратури, повідомлення про підозру в участі в масових заворушеннях і спробі штурму Запорізької ОДА 26 січня одержали 48 чоловік. Для 32 з них суд обрав запобіжний захід: 26 - домашній арешт і для шести - особиста порука і особисте зобов`язання.