Ігнорування сніданків може спровокувати захворювання діабетом

Несерйозне ставлення до вживання повноцінних сніданків поже спровокувати виникнення суттєвих захворювань навіть через кілька десятків років

Шведьскі дослідники виявили, що регулярне вживання неповноцінних сніданків сприяє виникненню метаболічного синдрому, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

Метаболічним синдромом в медицині називають сукупність діабету, високого кров'яного тиску та надмірної ваги. Всі ці порушення підвищують ризик виникнення серцевих захворювань та інсульту.

У 1981 році вчені шведського університету Умео провели спеціальне опитування сереж школярів, темою якого були сніданки. У 2008 році, 27 років потому, респонденти пройшли медичний огляд.

Виявилося, що 68% тих, хто в юності нехтував сніданками або снідав неповноцінно, страждають від метаболічного синдрому.

"Для розуміння зв'язку між неповноцінним сніданком і метаболічним синдромом необхідно проводити подальші дослідження. Але наявні результати вказують, що такий сніданок може негативно впливати на рівень цукру в крові", - каже основний автор дослідження Марія Веннберг.

Такі дані збігаються з дослідженням вчениз іх Тель-Авіва, які раніше стверджували, що вживання більшої кількості калорій вранці, а не протягом дня, скорочує ризик виникнення діабету і ожиріння.

Нагадаємо, вчені також дійшли висновку, що вітаміни у вигляді добавок можуть сприяти виникненню й розвитку раку легенів у курців.