Турчинов: Міліція використовує кримінал для залякування та провокацій

В Україні кримінал діє разом з міліцією, тому жоден з винних у підпалу автівок, викраданні людей чи нападів на активістів не затримані

Таку заяву зробив народний депутат Олександр Турчинов під час брифінгу у Штабу національного спротиву.

«В Україні відбулось зростання міліції та криміналітету які діють як одне ціле. Бандитів використовують для підпалів машин, залякування та провокацій, зокрема нічних», - зазначив Турчинов.

За словами політика саме влада стоїть за викраданням та катуванням активістів.

«Дмитро Булатов був викрадений за тією ж схемою, що Ігор Луценко чи Юрій Вербицький. Жоден бандит чи жоден перевдягнутий міліціонер, що викрадали людей та катували активістів, не затримані. Тому що за цим стоїть влада. Ми констатуємо, що бездіяльність влади зокрема Генпрокуратури це ознака не їх непрофесіоналізму, а їх безпосередньої участі в цих злочинах. Ми будемо так вважати до тих пір, поки винні не будуть сидіти на лаві підсудних», - наголосив Турчинов.

Він також заявив, що наразі опозиція проводить альтернативне розслідування злочинів та жоден з винних не уникне покарання.

Нагадаємо, вчора був знайдений активіст Автомайдану Дмитро Булатов. Його кілька днів катували та вимагали назвати джерела фінансування Автомайдану. Раніше були викрадені активісти Майдану Ігор Луценко та Юрій Вербицький, їх також катували. Вербицький тик і не зумів вийти з лісу, де помер від переохолодження