Українці частіше купують залізничні квитки в Інтернеті

З січня 2013-го по січень 2014-го року темпи продажу та резервування залізничних квитків через мережу Інтернет зросли в 1,6 раза

Про це з посиланням на урядовий портал повідомляє Еспресо.TV.

Так, лише за січень 2014 року через Інтернет було оформлено понад 325 тис. квитків, тоді як у січні 2013 року – 209 тис. квитків.

Загалом, як відзначають в "Укрзалізниці", через Інтернет реалізується 9% квитків від загального обсягу.

Набирає популярності й купівля електронних квитків через офіційний сайт Укрзалізниці, які дозволяють здійснювати посадку на поїзд без заходу у залізничні каси (його можна роздрукувати на звичайному принтері). Так, за перший місяць 2014 року через Інтернет-систему Укрзалізниці (booking.uz.gov.ua) було реалізовано понад 157,4 тис. електронних квитків, за грудень 2013 року – 114,2 тис. квитків. З моменту впровадження послуги вже реалізовано понад півмільйона електронних квитків.

Сьогодні електронні квитки продаються на 158 пар потягів (79 напрямків). Щоправда, електронний квиток, придбаний через інші системи (крім booking.uz.gov.ua), є лише бланками замовлення (не мають статусу електронних квитків) та підлягають обміну у залізничних касах на проїзний документ, який дає право на посадку в поїзд і на проїзд.