Спікер ізраїльского парламенту занепокоїний антисемітизмом Вілкула

Спікер ізраїльського парламенту зустрівся з дніпропетровськими бізнесменами, які через політичне переслідування покинули Україну

Cпікер ізраїльського парламенту Юлій Едельштейн зустрівся з дніпропетровськими бізнесменами Геннадієм Корбаном і Борисом Філатовим, які покинути Україну через конфлікт з віце-прем'єром Олександром Вілкулом, пише Обозреватель.

Під час неофіційної зустрічі спікер Кнесету висловив стурбованість проявами антисемітизму, які допускають представники органів влади на високому рівні, а також озвучив свою здивованість ситуацією, що склалася в Україні.

Нагадаємо, дніпропетровські бізнесмени Геннадій Корбан і Борис Філатов під час протистояння на вулиці Грушевського організували пряму трансляцію ефіру "5 каналу" на екранах належного їм торгового центру "Пасаж" у Дніпропетровську. Після цього в торговому центрі було відключено енергопостачання.

Трохи пізніше після цих подій Корбана і Філатова викликали на допит. Через загрозу арешту бізнесмени покинули Україну і зараз знаходяться в Ізраїлі.

Бізнесмени вважають, що їх політичним переслідуванням займається дніпропетровська влада, за якою стоїть віце-прем'єр Вілкул.