Своїм містом найбільше задоволені харків’яни – дослідження

Абсолютна більшість мешканців Києва, Львова, Харкова Дніпропетровська, Донецька та Одеси задоволена життям у містах

Такими є результати відповідного дослідження соціологічної групи "Рейтинг", повідомляє Еспресо.TV.

Найбільше задоволені проживанням у рідному місті мешканці Харкова (90%), Одеси, Львова та Києва. Найменше – Дніпропетровська (80%) та Донецька (78%).

Для більшості жителів Київ є зеленим містом (54%) з великою кількістю молоді, та численними історичними та архітектурними памятками, що робить його привабливим для туристів (52%). Кияни вважають, що в місті найбільші можливості для розвитку дитини (34%) та заробляння грошей (46%).

Львів місцеві мешканці вважають привабливим для туристів (61%), релігійним і духовним (42%), а також безпечним для життя.

Харків’яни вважають, що у їхньому місті проживає багато молоді (62%), присутня красива архітектура (45%). Вони вважають місто тихим, акуратним і екологічно чистим, а також набагато вище, ніх у інших містах, оцінюють якість освіти та медицини, що робить Харків містом великих можливостей (38%).

Найсуттєвішою ознакою Дніпропетровска, на думку його мешканців, є велика кількість молоді (67%). Вони також відмітили наявність багатьох торгівельно-розважальних комплексів і кафе, але водночас вважають місто індустріальним і екологічно забрудненим. Згідно з результатами дослідження, Дніпропетровськ є найбільш політично активним містом (33%).

Донецьк лідирує за цікавістю спортивного життя, його мешканці вважають місто індустріальним з великою кількістю парків, скверів та торгівельно-розважальних центрів. Менше Донецьку характерне цікаве культурне життя (23%) та багатство історії.

73% жителів Одеси вважають, що їхнє місто має велику історичну спадщину (73%) та красиву архітектуру. Місто вважають привабливим для туристів через дотримання традицій (40%), цікаве культурне життя (37%) та хорошу кухню. Окрім цього, більшість одеситів вважають, що в їхньому місті проживають найбільш приязні люди.