Апеляційний суд залишив під вартою 20-річного програміста, якого жорстоко побили "беркутівці" на Грушевського

Апеляційний суд Києва сьогодні залишив під вартою шістьох учасників акцій протесту, яким інкримінується участь у масових заворушеннях

Про це Еспресо.TV повідомили на сайті суду.

Як зазначено у повідомленні, було розглянуто "апеляційні скарги захисників-адвокатів  на ухвали слідчих суддів районних судів міста Києва, якими підозрюваним у організації масових заворушень було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У судовому засіданні сторона захисту просила скасувати ухвали слідчих суддів суду першої інстанції та обрати більш м´який запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою".

Суд залишив під вартою обвинувачених Полтавця, Цілицького, Пасічника, Ахрамєєва, Бучка та Терентьєва.

Нагадаємо, 20-річного програміста Владислава Цілицького жорстоко побили правоохоронці в ніч на 20 січня. Зі слів лікаря, у активіста був проламаний ніс, вибита щелепа, на одне око він не бачить і поки не спаде набряк гемотома, лікарі не можуть сказати, чи ціла сітківка ока.  Найгірше з ушкоджень - струс мозку.

23 січня вночі над активістом відбувся суд, за рішенням якого для хлопця обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На "засідання" суду суддя приїхала до лікарні п'яною. 

Активісту інкримінують організацію масових заворушень.