Прокурор Севастополя Пілат закликав не піддаватись на сепаратистські провокації

Прокурор Севастополя ззвернувся до мешканців міста і закликав їх не піддаватись на провокації та сепаратистські заклики і не чинити самосудів

Про це йдеться у зверненні Ігоря Пілата, розміщеному на сайті міської прокуратури Севастополя, передає Еспресо.TV.

"Як прокурор міста-героя Севастополя я неодноразово звертався до вас із проханням та вимогою дотримуватися національного законодавства... Від імені прокурорів прокуратури, від імені колегії прокуратури міста я звертаюся до громадян та жителів міста-героя з цією промовою і закликаю всіх бути гідними гордого звання Севастополець", - йдеться у заяві Пілата.

Він також зазначив, що Генпрокуратура вже розслідує масові вбивства учасників Майдану – мирних громадян та працівників правоохоронних органів – «Беркуту» зокрема.

"Я запрошую всіх до розуміння ситуації. Не піддавайтеся різного роду провокаціям та сепаратистським закликам! Я звертаюся до депутатів та політиків усіх рівнів – заради спокою в місті запобігти всім негативним проявам та розпалюванням міжнаціональної ворожнечі, втягуванню громадян до незаконних проявів, що може привести до наслідків, які, в якості гіркого досвіду, ми вже маємо. Такі помилки вкрай дорого обходяться суспільству. Наші діти та онуки заслуговують не на таке життя, вони розраховують на неподільну державу та щасливе майбутнє.

Що стосується питання, з ким силові структури, даю однозначну відповідь: безперечно з людьми. Але з тими, хто розуміє, що вчинення злочину карається за Законом.
Я нагадую всім правоохоронцям – ми з вами давали Присягу на вірність Українському Народу та Державі. Закликаю усіх припинити протистояння, сприяти правопорядку у місті, миру та спокою і не допустити жертв і самосудів", - заявив Пілат.