"Свободівець" пропонує створити Міністерство свободи слова

В Україні є потреба створити Міністерство свободи слова, оскільки перезавантаження Національної ради з питань телебачення та радіомовлення повністю проблему безпеки інформаційного простору не вирішить

Про це заявив заступник голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ВО "Свобода".

За його словами, національна рада з питань телебачення та радіомовлення була одним із найбільш корумпованих органів державної влади, торгувала ліцензіями, заробляла сотні тисяч гривень, а в підсумку здала весь інформаційний простір сусідній державі.

Ігор Мірошниченко також заявив, що нині держава має насамперед подбати про безпеку інформаційного простору.

"Проблему безпеки інформаційного простору перезавантаження Національної ради з питань телебачення та радіомовлення не розв'яже. На моє переконання, зараз у державі є потреба створення Міністерства свободи слова та інформації. Це міністерство мало би здійснювати безпеку інформаційного простору і забезпеченням ідеологічної складової, яка би об'єднала всю країну. Адже 23 роки Україну розтягали на шмаття, використовуючи інформаційний простір, який ще й досі в державі ніхто не контролює. Необхідно зробити це як найшвидше після сформування Кабінету Міністрів України та вирішення проблем та врятування економіки", – зазначив свободівець.